h

Nieuws uit 2011

28 december 2011

Aankoop gronden Attero voor strip asfalt

randweg abdissenbosch - ubach palenberg

In mei van dit jaar maakte de PvdA de terechte maar ook principiële opmerking dat de aankoop van deze gronden afhankelijk moet zijn van de opwaardering van het Duitse gedeelte van de randweg naar ‘stufe eins’.

Lees verder
27 december 2011

Onderzoek naar effect bezuinigingen op armoedebeleid

raadhuis

Tijdens de Raadsvergadering kwam de PvdA met een amendement om jaarlijks een onderzoek te laten uitvoeren bij ISD BOL zodat gemeten kan worden wat de effecten zijn van verandering van het beleid voor de mensen die het betreft. Dit terwijl de burgemeester als plaatsvervangend wethouder dit al aan SP fractievoorzitter Ben Rewinkel in de commissievergadering had toegezegd.

Lees verder
17 december 2011

Vragen SP over ontwikkelingen bij Licom

logo Licom

Licom NV, het bedrijf dat de sociale werkvoorziening voor 11 gemeenten, waaronder Landgraaf, uitvoert, heeft grote financiële problemen. Net alleen zijn er tekorten, maar ook het eigen vermogen is helemaal verdampt.
Er moet gereorganiseerd worden, dat is duidelijk. De tekorten moeten door de gemeentes bijgepast worden. Gemeentes die zelf de broekriem moeten aantrekken. Het is voor de SP Landgraaf echter niet meer duidelijk wie wat in het reorganisatieproces van Licom gaat doen. Door de benoeming van een nieuwe Raad van Commissarissen wordt het er niet duidelijker op. Reden om het college een aantal vragen te stellen.

Lees verder
16 december 2011

Waarom is wethouder Winkens met ontslag?

Ans Winkens

Donderdag avond is van 19.00 tot ruim na 24.00 uur vergaderd over de vragen die de oppositie had over het vertrek van wethouder Ans Winkens. Nadat eerder de Zwarte Pieten via de krant werden uitgedeeld, gingen ze nu in de arena van de raadzaal over en weer. SP fractievoorzitter Ben Rewinkel concludeerde aan het eind van de avond dat er vele waarheden verteld zijn. De waarheid van Winkens en de VVD, van het GBBL, van de PvdA, het college en de oppositie.

Lees verder
15 december 2011

DE EUROCRISIS EN ONZE PENSIOENEN

De SP Maastricht organiseert een openbare discussieavond op maandag 19 december om 19.30 uur in zaal de Bonbonniére, Achter de comedie nr 1.

Lees verder
10 december 2011

Manifestatie ' Armoede werkt niet' in Den Bosch

Armoede werkt niet 10-12-2011 Den Bosch

Vanochtend vroeg vertrokken diverse bussen van Maastricht, Kerkrade, Heerlen, Sittard met leden van de FNV, ABVAKABO, PvdA en SP naar de Brabanthallen in Den Bosch voor de manifestatie 'Armoede werkt niet'. Ook vanuit Landgraaf was er een stevig delegatie. Er waren 6500 mensen die luisterden naar diverse toespraken en muziek.

Lees verder

Pagina's

U bent hier