h

Nieuws uit 2015

12 december 2015

Thuiszorgactie

Foto: SP

Door de enorme bezuinigingen van staatssecretaris Van Rijn op de thuiszorg hebben al tienduizenden mensen hun baan verloren. Ook in Landgraaf.

Lees verder
30 november 2015

XXI congres SP

Foto: SP

Het XXI SP-congres, dat in Maarssen bijeen was, heeft in de ochtend uitgebreid stil gestaan bij het vertrek van Jan Marijnissen. Hij was sinds 1988 voorzitter van de SP en kondigde kort voor de zomer zijn vertrek als voorzitter aan. SP-leider Emile Roemer memoreerde de lange strijd die Marijnissen heeft gevoerd om van de SP een grote partij te maken.
'Met opofferingsgezindheid heeft Jan de partij groot gemaakt. Hij stond er als dat nodig was. Jaar in jaar uit. Vele duizenden SP'ers hebben geleerd van zijn analytisch vermogen, politiek inzicht en organisatorisch talent.´

Lees verder
24 november 2015

Algemene Beschouwingen 2015

Op 12 november waren in Landgraaf de Algemene Beschouwingen. Fractievoorzitter Marc van Caldenberg sprak daar namens de SP Landgraaf.
De tekst vindt u hieronder. Wilt u alle interupties etc. ook zien dan kunt u het debat terugkijken: http://landgraaf.raadsinformatie.nl/vergadering/151578/Besluitvormende+raad+12-11-2015

Lees verder
24 november 2015

Informatiebijeenkomst Buitenring

Foto: SP

Vandaag waren we aanwezig op de informatiebijeenkomst over de Buitenring. 

Lees verder
17 november 2015

Eigen bijdrage jeugdzorg verdwijnt

Per 1 januari 2016 wordt de eigen bijdrage van ouders van kinderen in de jeugdzorg afgeschaft. Staatssecretaris Van Rijn komt daarmee tegemoet aan een wens uit de Tweede Kamer. Ook de ouderinitiatieven tegen de eigen bijdrage en de kritiek van de gemeenten hebben bijgedragen aan dit besluit.

Lees verder
9 november 2015

SP LANDGRAAF BEZOEKT EUROPEES PARLEMENT

Foto: SP

Woensdag 4 november bezochten leden van de SP-afdeling Landgraaf het Europees Parlement in Brussel.  Helaas moesten onze raadsleden zich afmelden vanwege een extra ingelaste raadsvergadering die dag. De bezoekers zijn veel te weten gekomen over het parlement dankzij de goede ontvangst en organisatie door de SP'ers in Brussel. Het was een volle dag met veel bezienswaardigheden en interessante gesprekken. Onderstaand een kort verslag van de dag.

Lees verder

Pagina's

U bent hier