h

Nieuws uit 2016

22 december 2016

Fusie moet sociale structuur verbeteren.

Foto: SP

De SP is in Landgraaf en Heerlen de grootste coalitiepartij. De SP-fractievoorzitters vinden dat je alleen moet fuseren als de voordelen worden gebruikt voor betere sociale voorzieningen.

Lees verder
13 december 2016

De buurt in: Herindeling

Foto: SP

Op 10 december is een groep van 14 SP'ers voor het eerst de wijk in geweest over het thema Herindeling Heerlen-Landgraaf. We vinden het als SP belangrijk om de mening van de mensen te horen. We hebben de mensen een 4-tal vragen gesteld. Allereerst of ze op de hoogte waren van het voorstel tot herindeling, vervolgens de vraag of ze dit onderwerp belangrijk vinden. Uiteraard hebben we ook de vraag gesteld of men voor of tegen de herindeling was. En we hebben mensen gevraagd, dat als de herindeling door zou gaan, wat er dan in ieder geval behouden moet blijven voor Landgraaf. Onze bevindingen van kunt u hieronder vinden.

Lees verder
20 november 2016

Alweer de wijk in!

Foto: SP

19-11-2016Op een koude maar gezellige zaterdagmiddag gaan we weer op pad.

Lees verder
14 november 2016

Algemene Beschouwingen 2016

De algemene beschouwingen is de belangrijkste vergadering uit het politieke jaar. Voor de SP reden om haar belangrijkste speerpunten naar voren te brengen. SP-fractievoorzitter Marc van Caldenberg: "Mensen met armoede helpen, iets doen aan de hoge eigen bijdrage en het eigen risico, een tekort aan betaalbare woningen en zorgen voor kwalitatief goed onderwijs. Daarmee willen we een betere toekomst bouwen voor de inwoners van Landgraaf. Samen met onze ouders en met onze kinderen". 
Lees verder
14 november 2016

SP pakt armoede acuut aan!

Landgraaf heeft helaas te maken met een toenemend risico op armoede. En dat terwijl de armoede in Landgraaf al groter is dan op andere plaatsen in Nederland. De afgelopen jaren zijn er succesvolle maatregelen genomen om problematische schulden bij mensen te voorkomen door vroegsignalering en budgetbeheer. Maar dat is helaas nog niet voldoende om de problemen op te lossen.

Lees verder

Pagina's

U bent hier