h

Nieuws uit 2012

19 december 2012

SP wil dubbele strafeis bestuurders

De SP wil een dubbele strafeis van het Openbaar Ministerie tegen sjoemelende bestuurders. Dat bleek dinsdagavond bij de behandeling van de begroting van Binnenlandse Zaken. Ronald van Raak van de SP-fractie verwees naar de strengere aanpak van wangedrag tegen hulpverleners zoals ambulancepersoneel, brandweermensen en politieagenten.

Lees verder
7 december 2012

stop de armoede onder kinderen

In tegenstelling tot zijn voorganger in het kabinet Rutte I erkent minister Asscher van sociale zaken dat armoede in Nederland een probleem is en dat de noodzaak bestaat om de armoede onder kinderen in Nederland te verkleinen. Vanmiddag nam Asscher het manifest ‘Stop de armoede onder kinderen’ in ontvangst uit handen van SP-Kamerlid Sadet Karabulut. De SP verzamelde de afgelopen maand vele duizenden lege kinderschoentjes om de groeiende armoede onder kinderen onder de aandacht te brengen.Hier waren ook bijna 100 paar schoenen die we in Landgraaf opgehaald hebben.

Lees verder
30 november 2012

“Kinderen van de rekening”.

kinderschoentjes
In een rijk land als Nederland leven tienduizenden kinderen (367.000) in armoede.

Lees verder
15 november 2012

Algemene Ledenvergadering

ledenvergadering

Maandag 19 november om 19.30 uur is de jaarlijkse -najaars- ledenvergadering.

Lees verder
15 november 2012

ZET EEN SCHOEN TEGEN KINDERARMOEDE

kinderschoen
Voor veel Landgraafse kinderen heeft het weinig zin om hun schoen te zetten. Zij groeien op in arme gezinnen, waar al geen geld is voor gezond eten, speelgoed, nieuwe kleren, een sportclub of een schoolreisje. Hun schoentjes blijven het hele jaar leeg. Zeker nu onze gemeente al jarenlang bezuinigd op armoedebestrijding. De SP gaat de komende weken aandacht vragen voor die stille armoede, die kinderen zo hard treft.

Lees verder

Pagina's

U bent hier