h

Manifestatie ' Armoede werkt niet' in Den Bosch

10 december 2011

Manifestatie ' Armoede werkt niet' in Den Bosch

Armoede werkt niet 10-12-2011 Den Bosch

Vanochtend vroeg vertrokken diverse bussen van Maastricht, Kerkrade, Heerlen, Sittard met leden van de FNV, ABVAKABO, PvdA en SP naar de Brabanthallen in Den Bosch voor de manifestatie 'Armoede werkt niet'. Ook vanuit Landgraaf was er een stevig delegatie. Er waren 6500 mensen die luisterden naar diverse toespraken en muziek.

Staatssecretaris SP-leider Emile Roemer staat in Den Bosch, net als vorig jaar, zij aan zij met zijn PvdA-collega Job Cohen. Ook FNV-voorzitter Agnes Jongerius de aanwezigen in de Brabanthallen toe.

aantal handschoenen
Staatssecretaris Paul de Krom was zo moedig om zelf naar het hol van de leeuw te komen. Zijn toespraak was soms moeilijk te volgen vanwege het luid gejoel. Ook kreeg hij 126.732 getekende handschoenen aangeboden als uiting van solidariteit. Daarbij waren ook bijna 2000 Landgraafse handschoenen. De Krom beloofde dat er geen 60.000 banen verdwijnen in de WSW, maar de eerste 700 zijn al verdwenen.

Emile Roemer was de laatste spreker. Wat hij te zeggen had werd wel begrepen, hij kreeg een staande ovatie.

In de Brabanthallen in Den Bosch wordt geprotesteerd tegen de bezuinigingen op onder meer de bijstand en sociale werkplaatsen. De manifestatie 'Armoede werkt niet' is een initiatief van de SP.
Volgens de SP moeten de plannen van het kabinet-Rutte om mensen met een beperking de rekening van de crisis te laten betalen zo snel mogelijk van tafel. Anders zullen tienduizenden mensen achter de geraniums en in de armoede belanden of ze worden aan het werk gezet onder het minimumloon, stelt de partij.
armoede werkt niet

U bent hier