h

Waarom is wethouder Winkens met ontslag?

16 december 2011

Waarom is wethouder Winkens met ontslag?

Ans Winkens

Donderdag avond is van 19.00 tot ruim na 24.00 uur vergaderd over de vragen die de oppositie had over het vertrek van wethouder Ans Winkens. Nadat eerder de Zwarte Pieten via de krant werden uitgedeeld, gingen ze nu in de arena van de raadzaal over en weer. SP fractievoorzitter Ben Rewinkel concludeerde aan het eind van de avond dat er vele waarheden verteld zijn. De waarheid van Winkens en de VVD, van het GBBL, van de PvdA, het college en de oppositie.

Het is terugkijkend te bizar voor woorden. Het lijkt nu dat er weliswaar vraagtekens waren bij het functioneren van Winkens bij een zwaarder wordende portefeuille, maar dat die vraagtekens minder leefden bij het college van B&W en de coalitiepartijen in de raad. De vraagtekens leefden voornamelijk bij de partijvoorzitters Winthagen (GBBL) en Reichrath (PvdA).

Partijpolitiek gekonkel in de achterkamertjes heeft geleid tot het vertrek van een wethouder, uiteraard met wachtgeld. Rewinkel heeft zowel aan Mevissen (GBBL) als aan Smeets (PvdA) gevraagd om excuses aan te bieden omdat door hun partij de Landgraafse belastingbetaler meer geld kwijt is. Beiden weigerden hun excuses aan de burgers aan te bieden.

U bent hier