h

Nieuws uit 2007

29 december 2007

Riet de Wit Limburgse politicus van het jaar

De Heerlense SP-wethouder Riet de Wit is uitgeroepen tot Limburgs politica van 2007. Dat is een verkiezing van de Limburgse Vrouwenraad. Zo'n 300 Internetstemmers kozen De Wit omdat ze een "sociaal bewogen, integere en gedreven" vrouw is. Als tweede eindigde Ingrid Muijs, VVD-fractievoorzitter in Provinciale Staten. De verkiezing was een reactie op de wedstrijd 'Politicus van het jaar' van de Limburgse kranten. Bij die verkiezing waren alleen mannelijke politici genomineerd.

Lees verder
29 december 2007

Jaarkrant 2007 verschenen

Het einde van het jaar nadert, tijd voor een tussenbalans. De SP neemt nu ruim anderhalf jaar deel aan de coalitie van GBBL, PvdA en Groenlinks in Landgraaf. Nu we bijna halverwege deze raadsperiode zijn is het een mooi moment om te evalueren wat we al allemaal bereikt hebben en wat nog niet. Met een oplage van 15.000 exemplaren wordt nagenoeg ieder huishouden binnen Landgraaf bereikt. Maar natuurlijk kunt u de jaarkrant ook downloaden via deze website.

Lees verder
15 december 2007

Raadsvergadering

Onderstaand de tekst zoals die tijdens de raadsvergadering van 13-12-07 is uitgesproken over de vraag of de gemeente Landgraaf moet deelnemen in een Sport en Leisurepark op het Megalandterrein. Het resultaat van de beraadslagingen was dat het het college de voorwaarden van de SP uit de laatste alinea (kwam ook overeen met een amendement van het GBBL) heeft overgenomen. Ook het dubbele petten probleem wordt door de wethouder gezien maar hij verwacht niet dat dit snel tot problemen zal leiden. We zullen zien.

Lees verder
7 december 2007

Meerderheid Kamer voor verbod Awacs

Een meerderheid van de Tweede Kamer is voor een verbod op Awacs-vluchten boven Nederland als de NAVO niet besluit de vliegtuigen uit te rusten met stillere motoren. Een motie daarover van SP-Tweede Kamerlid Jan de Wit uit Heerlen zal worden gesteund door regeringspartij PvdA en de oppositiepartijen PVV, GroenLinks en Partij voor de Dieren. Samen hebben zij 76 van de 150 zetels.

Lees verder
7 november 2007

Motie gratis openbaar vervoer (unaniem aangenomen)

Gratis openbaar vervoer, vergadering van 7 november 2007.

Lees verder
27 oktober 2007

Stop de oorlog en trek de troepen terug uit Uruzgan (actie)


Anderhalf jaar geleden werd de Nederlandse bevolking door de regering een opbouwmissie voorgespiegeld. Het is echter een vechtmissie geworden. Opbouwen doe je niet met gevechtsvliegtuigen en pantzerhouwitzers. Dit is een heilloze weg, daarom moet deze missie niet verlengd worden. Van opbouw is vrijwel geen sprake, de missie is versmolten met de agressieve oorlogsmissie Enduring Freedom, waardoor steeds minder Afghanen nog onderscheid maken tussen de Nederlanders en de Amerikanen. Ook hulpverleners stellen dat oorlog en hulp niet hand in hand kunnen gaan en dat de huidige politiek niet productief is.

Lees verder

Pagina's

U bent hier