h

Aankoop gronden Attero voor strip asfalt

28 december 2011

Aankoop gronden Attero voor strip asfalt

randweg abdissenbosch - ubach palenberg

In mei van dit jaar maakte de PvdA de terechte maar ook principiële opmerking dat de aankoop van deze gronden afhankelijk moet zijn van de opwaardering van het Duitse gedeelte van de randweg naar ‘stufe eins’.

In onze ogen een terechte constatering van de PvdA destijds. Waarom nu gronden kopen als je nog niet zeker bent of die weg er überhaupt gaat komen. Daarnaast, op het moment van opwaardering naar ‘stufe eins’ is er nog tijd genoeg om deze acties te doen.

Waar is het principiële van de PvdA gebleven. Wat is een principe van de PvdA op dit punt waard?

Door deze gronden nu te kopen,
• met de onzekerheid over de randweg Abdisschenbosch,
• met het argument van de Buitenring als drogreden, er is namelijk geen zichtlocatie
• met de wetenschap dat de provincie Limburg helder is de stelling dat er geen nieuwe bedrijfsterreinen nodig zijn
met deze onzekerheden is het aankopen van deze grond nu puur grondspeculatie.
Het speculeren met gronden is geen verstandige gemeentelijke taak.

Daarbij is het speculeren ook maar weinig lucratief omdat Attero een bijbetalingsclausule bedongen als de waarde van de gronden zou stijgen.

Steeds meer krijgt de stook asfalt tussen de Europaweg Noord en N299 een prestigezaak voor het GBBL te worden waarbij de PvdA in braaf aar eerder genoemde principiële overwegingen aan de kant zet.

De SP is in deze consequent ten aanzien van de miljoenen die op de plank liggen en de aankoop van deze gronden. Al het geld dat nu hiervoor gebruikt wordt dient pas de burgers van Landgraaf als Duitsland de randweg gaat aanleggen. Daar wringt de schoen. Vanuit Duitsland is het oorverdovend stil en zal dat zal het waarschijnlijk ook nog lange tijd blijven.

U bent hier