h

Nieuws uit 2009

28 december 2009

Kandidaat van de week: Ruud Wiertz

REuud Wiertz
De 63-jarige Ruud Wiertz woont al bijna 40 jaar in Schaesberg. Hij is werkzaam bij een assurantiekantoor waar hij als tussenpersoon financieel advies geeft. Als hobby's heeft hij atletiek en voetbal. Vanaf 1974 is hij in het voetbal al actief, onder andere als scheidsrechter, jeugdleider en trainer van een damesteam. Ook stuurt hij al jaren collectanten aan voor het astmafonds en de nierstichting in de wijk het Eikske.

Lees verder
20 december 2009

Laatste raadsvergadering 2009.


De laatste raadsvergadering van 2009 had een agenda met 21 punten waar de SP nog een motie aan toevoegde. Een motie om niet meer Europees aan te besteden voor huishoudelijke hulp bij de Wmo. Ondanks dat er 11 hamerstukken waren was het weer een bijeenkomst voor vergadertijgers die veel zitvlees hebben.

Lees verder
13 december 2009

Motie over aanbesteding huishoudelijke hulp


Woensdagavond 9 december bleek tijdens het debat over de wetten Kant (SP) voor een menselijke thuiszorg dat Europese aanbestedingen voor de huishoudelijke zorg via de WMO niet verplicht zijn. Een dikke meerderheid van de Kamer, namelijk PvdA, CDA, PVV, Groenlinks, SGP en natuurlijk de SP, hebben bij de wetbehandeling om de verplichte aanbesteding te stoppen, aangegeven dat het ook nu al niet hoeft. De SP wet is vooral nodig om de continue eenzijdige informatie en uitleg van de wet vanuit de regering te niet te doen.

Lees verder
11 december 2009

Pas in 2010 debat over de AOW


De Tweede Kamer heeft deze week besloten dat er een uitgebreide hoorzitting komt waarin voor- en tegenstanders van de AOW-plannen van het kabinet hun zegje mogen doen. De behandeling van de wet die de verhoging van de AOW-leeftijd doorvoert is daardoor zo goed
als zeker pas in het nieuwe jaar. We hebben dus nog ruim de tijd om handtekeningen op te halen tegen dit asociale plan

Lees verder
9 december 2009

vragen aan college over fraude bij bodemonderzoeken

Maandag jl. stonden er in meerdere landelijke dagbladen en in het Brabands Dagblad artikelen over fraude bij bodemonderzoeken. Ook in Limburg loopt een strafrechterlijk onderzoek naar een bedrijf. De ernst bij deze zaken is groot. Vuile grond die schoon wordt verklaard waarna er woningen en bedrijven op gebouwd worden. Vuile grond die schoon verklaard wordt en daarom gestort wordt op plekken waar we dat niet willen. Kortom een louche handel waar veel geld te verdienen valt ten koste van de gezondheid van burgers. Onze fractie wil van het college weten of deze milieucriminelen ook in Landgraaf “gewerkt“ hebben.

Lees verder

Pagina's

U bent hier