h

“Kinderen van de rekening”.

30 november 2012

“Kinderen van de rekening”.

kinderschoentjes
In een rijk land als Nederland leven tienduizenden kinderen (367.000) in armoede.

Heel concreet betekent dat, dat ze niet iedere dag een gezonde maaltijd kunnen eten. Niet altijd naar verjaardagsfeestjes kunnen. Of zelf hun verjaardag niet kunnen vieren met vriendjes en vriendinnetjes. Maar ook dat ze niet mee kunnen doen met sporten, uitstapjes of culturele activiteiten kunnen ondernemen.
Toch hele belangrijke dingen voor de ontwikkeling van kinderen.

Uitgaande van landelijke cijfers komen we voor Landgraaf op ruim 800 kinderen die leven in armoede.

Niet alle kinderen krijgen dus eerlijke kansen. Of hebben gezond eten. Zij zijn de kinderen van de rekening.
Zij krijgen de rekening van de crisis gepresenteerd.

Wij vinden dat onacceptabel en willen dat veranderen. Daarom deze actie: “Kinderen van de rekening”. Daarmee roepen wij de burgemeester en het gemeentebestuur op om zich maximaal in te zetten voor bestrijding van armoede onder kinderen. Maar ook om zich te laten horen richting het kabinet.

schoentjes 3a

U bent hier