h

SP wil dubbele strafeis bestuurders

19 december 2012

SP wil dubbele strafeis bestuurders

De SP wil een dubbele strafeis van het Openbaar Ministerie tegen sjoemelende bestuurders. Dat bleek dinsdagavond bij de behandeling van de begroting van Binnenlandse Zaken. Ronald van Raak van de SP-fractie verwees naar de strengere aanpak van wangedrag tegen hulpverleners zoals ambulancepersoneel, brandweermensen en politieagenten.

Hij ziet een parallel. Sjoemelende bestuurders schaden het vertrouwen in de democratie. Ook mensen die hulpverleners lastigvallen, doen volgens hem iets extra's fout: ze bedreigen de samenleving zoals we die met elkaar hebben ingericht.
Van Raak wil van minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken ook een lijstje van bouwbedrijven waarvoor hij zelf de hand in het vuur zou willen steken. Juist de bouwwereld is vaak met gesjoemel in verband gebracht, zegt hij. Hij wil daarom duidelijkheid met wie gemeenten en provincies zaken kunnen doen.

U bent hier