h

Essent

16 mei 2009

Requiem voor Essent


Het vorig artikel is geschreven nadat we van het provinciehuis in Den Bosch weer thuis waren en de vergadering nog bezig was. Compleet verbaasd door de draai van de VVD die in de ochtend nog de rug recht hield zagen we hoe zij in de laten middag kozen voor de centen en hun principes aan de wilgen hingen. Hiermee werd het een eerder besluit teruggedraaid.

Lees verder
15 mei 2009

Dat gaat naar Den Bosch toe (update)

Vanochtend om half zeven vertrokken vanuit Kerkrade, Heerlen, Maastricht en Venlo Limburgse die-hard’s om bij het provinciehuis en Den Bosch te laten zien dat wij tegen de verkoop van Essent zijn. In Brabant ligt het gegeven dat Provinciale Staten op 24 april in meerderheid tegen de verkoop was, maar dat Gedeputeerde Staten allerhande fratsen zijn aan het uithalen om het democratisch genomen besluit niet uit te voeren. Vandaar nu een spoedvergadering. Vandaar onze ondersteuning naar de SP fractie onder aanvoering van Nico Heijmans.

Lees verder
15 mei 2009

Minister vraagt uitstel besluit Essent


Minister van der Hoeven (Economische Zaken) roept de provincie Noord-Brabant op om morgen geen besluit te nemen over verkoop van de aandelen Essent aan het Duitse RWE.

Lees verder
14 mei 2009

Landgraaf in het beklaagdenbankje ?

Zaterdag stond in verschillende media het bericht dat de energieleverancier Delta uit Zeeland collega energieleverancier Essent én haar aandeelhouders, dus ook de gemeente Landgraaf, voor de rechter heeft gedaagd. Een stap die waarschijnlijk niemand verwacht had en waarvan de uitkomst voorlopig nog volstrekt onduidelijk is. Een bizarre bladzijde in het Essent dossier.

Lees verder
14 mei 2009

Raad Den Bosch stemt ook tegen verkoop Essent

In navolging van Provinciale Staten van Noord-Brabant heeft woensdagavond ook de gemeenteraad van Den Bosch nee gezegd tegen de verkoop van energiebedrijf Essent. Naast uiterdaard de SP (5 van de 39 zetels) stmden onder meer de coalitiepartijen CDA en GroenLinks stemden tegen de verkoop. Zij willen het publieke belang in het energiebedrijf behouden.

Lees verder
13 mei 2009

Dat gaat naar Den Bosch toe

Beste Leden/Mensen,

Lees verder
24 april 2009

Essent blijft publiek bezit


De afdeling Landgraaf is bijzonder blij met het besluit van de Provinciale Staten van Noord-Brabant om de aandelen Essent niet te verkopen. Wat niet gelukt is in Landgraaf en Provinciale Staten in Limburg is nu wél gelukt in Noord-Brabant. Met meer dan 30% van de aandelen die de Brabanders bezitten is de verkoop bijna 100% zeker van de baan.

Lees verder
26 maart 2009

EU schrapt gedwongen splitsing energiebedrijven: blaas verkoop Essent en Nuon af

De Europese Unie heeft besloten dat energiebedrijven niet meer volledig moeten worden gesplitst. SP-Kamerlid Paulus Jansen wil daarom dat minister Van der Hoeven een stokje steekt voor de verkoop van Essent en Nuon. De Tweede Kamer besloot vanmiddag op initiatief van de SP om hier op korte termijn over te debatteren.

Lees verder
25 maart 2009

Mogelijk meerderheid Landgraaf voor verkoop aandelen Essent ???


Letterlijk maar ook figuurlijk trokken donkere wolken zich gisteravond samen boven Landgraaf. In het bijzonder boven het raadhuisplein. De commissie Burgers & Middelen heeft zich in meerderheid uitgesproken voor de verkoop van de aandelen Essent aan het Duitse RWE. Hiermee werd het voorstel van het college van B&W gevolgd. Het ligt niet in de lijn van de verwachtingen dat tussen nu en de raadsvergadering voldoende raadsleden nog tot inkeer zullen komen. Er tekent zich een zekere meerderheid af voor de verkoop.

Lees verder
18 maart 2009

Poortactie bij Essent Landgraaf.


Vanochtend, in alle vroegte, hebben een tiental SP-ers uit Landgraaf, met ondersteuning vanuit Kerkrade en Heerlen een poortactie gehouden bij het kantoor in Landgraaf. Op een enkeling na werd het materiaal dat wij hen aanboden grif aangenomen. Ook opmerkingen als “succes met jullie actie” waren veelvuldig te horen.

Lees verder

Pagina's

U bent hier