h

buitenring

10 oktober 2010

Is aan de voorwaarden van Landgraaf bij de Buitenring voldaan?

art 41 vraag
Landgraaf heeft in de vergadering van de gemeenteraad van 24 september 2009 een groot aantal voorwaarden gesteld voordat ingestemd zou worden met de Buitenring. Wethouder Freed Janssen heeft bij herhaling geroepen dat hij tot de Raad van State zou gaan als niet aan de voorwaarden zou worden voldaan.

Lees verder
8 oktober 2010

Buitenring akkoord

bumpersticker
Provinciale Staten zijn vandaag akkoord gegaan met de aanleg van de Buitenring Parkstad. Vóór de aanleg stemden 32 statenleden van CDA, VVD, D66 en 6 van de 8 PvdA-ers.
Veertien statenleden van SP, GroenLinks, de Partij voor de Dieren en de SPD waren tegen. Wel moet de Raad van State nog groen licht geven.
Tegenstanders hebben aangekondigd naar de Raad van State te stappen.

Lees verder
18 september 2010

actie Buitenring

16 september 2010

Zaterdag actie tegen De Buitenring


De Buitenring is en blijft voorlopig nog een belangrijk politiek punt. Als SP vinden we een 2 baans weg voldoende. Een weg zonder zware ingrijpende in het landschap. Een weg die wel verbind maar niet verwijderd. Onze actie in winkelcentrum Op de Kamp liet zien dat het aantal tegenstanders van een 4 baans buitenring groeit.
De SP wil de bestaande wegen zo veel mogelijk opknappen in plaats van natuurgebieden an te tasten.

Lees verder
28 augustus 2010

Caravan on tour

De voorbije weken is weer veel te doen geweest rond de provinciale plannen voor de Buitenring. Drie ministeries die zienswijzen (lees bezwaar) hebben ingediend, samen met zo’n 1700 anderen. Een termijn die voor het indienen van zienswijzen die verlengd moest worden vanwege fouten van de provincie. Reden om deze maand met onze caravan-on-tour aandacht te besteden aan het SP standpunt over de buitenring.

Lees verder
5 december 2009

Heeft wethouder Janssen nu wel of geen tanden?


Tijdens de gecombineerde commissievergadering stelde de SP fractie dat wethouder Freed Janssen in het Buitenringdossier zijn tanden had laten zien maar dat deze er uit geslagen waren door de lobby van CDA gedeputeerde Driessen voor de Crisis- en Herstelwet. In deze nieuwe wet mogen op grond van artikel 1.4 gemeenten niet meer procederen. Weg dus de gevleugelde uitspraak van Janssen “we gaan tot de Raad van State als niet aan onze voorwaarden wordt voldaan”. Deze opmerkingen werden door ons gedaan naar aanleiding van het programma mobiliteit bij de behandeling van de 2e raadsrapportage 2009.

Lees verder
25 september 2009

Buitenring in de gemeenteraad

foto raadhuisGisteravond vond in de gemeenteraad een urenlang debat plaats over 'de buitenring'. Het college van B&W kwam met een uitgebreid pakket van voorstellen richting provincie. Hoezeer deze ook tegemoet komen aan een aantel wensen die er in de raad leven, ze staan nog te ver weg van de analyse die de SP provinciaal, regionaal en ook in Landgraaf heeft gemaakt. Het voorstel van het college kreeg uiteindelijk een ruimte meerderheid van de gemeenteraad. Tegen stemden Paul Arends (PvdA), GroenLinks en SP. Onderstaand onze inbreng in 1e termijn.

Lees verder
15 september 2009

Gratis bumperstikker

Deze prachtige bumperstikker, 30 bij 8 cm., is gratis af te halen.

Lees verder
11 september 2009

SP maakt geslaagde buitenring-tour


Donderdag 10 september heeft de Statenfractie van de SP, samen met de SP afdelingen in de Parkstad en Sittard-Geleen e.o. een tour langs gemeenten die aan de toekomstige Buitenring liggen. Tijdens de tour gingen de SP'ers in gesprek met de gemeentebesturen en inwoners over de plannen voor de Buitenring en het alternatief van de SP.

Lees verder
9 september 2009

SP voert actie met buitenring-tour


Morgen, 10 september maken SP'ers uit de Parkstad samen met de Limburgse SP Statenfractie een tour door de Parkstad. Tijdens deze tour wordt gesproken met een aantal burgemeesters en zal de soep-express van de SP soep uitdelen aan voorbijgangers.

Lees verder

Pagina's

U bent hier