h

SP maakt geslaagde buitenring-tour

11 september 2009

SP maakt geslaagde buitenring-tour


Donderdag 10 september heeft de Statenfractie van de SP, samen met de SP afdelingen in de Parkstad en Sittard-Geleen e.o. een tour langs gemeenten die aan de toekomstige Buitenring liggen. Tijdens de tour gingen de SP'ers in gesprek met de gemeentebesturen en inwoners over de plannen voor de Buitenring en het alternatief van de SP.

De SP is tegen de huidige plannen voor de Buitenring. “De plannen voor een vierbaansweg gaan ten koste van veel natuur en het woongenot van duizenden mensen in de Parkstad. De SP is voorstander van een tweebaansweg die zoveel mogelijk over bestaande wegen gaat. De noodzaak van een nieuwe snelweg door de Parkstad is ons nog steeds niet duidelijk. Wij krijgen steeds sterker de indruk dat niet de verkeersproblemen, maar een aantal gemeenten en de provincie voorstander van een snelweg zijn omdat ze hiermee hun eigen ambities kunnen verwezenlijken.” Aldus Thijs Coppus.

Naast een tweebaansweg is de SP voorstander van nieuw openbaar vervoer. “De spoorlijn via Avantis naar Aken is een geweldig voorbeeld voor de regio.” Aldus Thijs Coppus. “Investeren in goed openbaar vervoer in de vorm van nieuwe spoor, bus of tramverbindingen, is veel duurzamer dan weer kiezen voor meer asfalt, geluidsoverlast en fijnstof en minder natuur.

De komende weken gaat de SP verder met het uitdelen van folders en bumperstickers. De stickers zijn ook te bestellen door een mailtje naar landgraaf@sp.nl te sturen.

U bent hier