h

SP voert actie met buitenring-tour

9 september 2009

SP voert actie met buitenring-tour


Morgen, 10 september maken SP'ers uit de Parkstad samen met de Limburgse SP Statenfractie een tour door de Parkstad. Tijdens deze tour wordt gesproken met een aantal burgemeesters en zal de soep-express van de SP soep uitdelen aan voorbijgangers.

Het schema voor de tour ziet er als volgt uit:
10.00 uur, gemeentehuis Nuth, overhandiging petitie aan burgemeester
11.30 uur, gemeentehuis Schinnen, overhandiging petitie aan burgemeester
14.00 uur, Brunssum, overhandiging petitie aan burgemeester
15.30 uur, Landgraaf, overhandiging petitie aan burgemeester
17.00 uur, Kerkrade, overhandiging petitie aan burgemeester

De SP voert al langer actie tegen een nieuwe snelweg door de Parkstad. “Een vierbaansweg is slecht voor de natuur en de omwonenden en is bovendien overbodig. De SP is voorstander van een normale provinciale weg zonder gescheiden rijbanen.” Aldus Thijs Coppus, fractievoorzitter in Provinciale Staten voor de SP. Op een aantal plaatsen zullen actiegroepen tegen de buitenring de SP ondersteunen in haar protest.

U bent hier