h

Caravan on tour

28 augustus 2010

Caravan on tour

De voorbije weken is weer veel te doen geweest rond de provinciale plannen voor de Buitenring. Drie ministeries die zienswijzen (lees bezwaar) hebben ingediend, samen met zo’n 1700 anderen. Een termijn die voor het indienen van zienswijzen die verlengd moest worden vanwege fouten van de provincie. Reden om deze maand met onze caravan-on-tour aandacht te besteden aan het SP standpunt over de buitenring.

Vanwege hevige buien hebben we de onze bekende caravan op het Raadhuisplein alleen laten staan en zijn we in het overdekte gedeelte van Op de Kamp gaan staan. We hebben in 4 uur tijd met ons vieren vele honderden stickers uitgedeeld.
Ook waren er voor de liefhebbers uiteraard sponsjes en nog een aantal kinderboekjes.

Het uitdelen van de stickers was voor veel mensen reden om korter of langer met ons van gedachten te wisselen over onze analyse van de Buitenring. Wij zijn voor een Buitenring maar dan een buitenring met 2 rijbanen met een maximum snelheid van 80 km per uur. Een weg over bestaande wegen, met aanpak van knelpunten, en binnen het budget van 135 miljoen. De geraamde kosten zoals de Buitenring nu gepland is exploderen al richting 300 miljoen.

Het duidelijk dat veel mensen door de recente publiciteit meer interesse voor dit onderwerp hebben. Ook de analyse die we als gezamenlijke SP afdelingen in Parkstad gemaakt hebben blijkt breed gedragen te worden.

U bent hier