h

Europese Verkiezingen

 

16 juni 2009

SP Stemmers bedankt


Weer zijn de SP landelijk én de SP afdeling Landgraaf er in geslaagd een verkiezingswinst te behalen. Iets meer bescheiden deze keer, maar toch….
Haalden we in 2004 bij de Europese verkiezingen nog 10.48% van de stemmen in Landgraaf, nu waren dat er 11.85%. Dit tegen de verdrukking van een lager opkomstpercentage in en een eclatante winst van de PVV.
Grote verliezers in Landgraaf zijn het CDA ( van 40.65 naar 25.50%) en uiteraard de PvdA (van 23.62 naar 10.67%).
Ondanks alle verschuivingen waren we in Landgraaf ‘europees’ de derde partij, en we zijn het ondanks de groei gebleven.

Lees verder
5 juni 2009

Europese verkiezingen

Wat duurt het toch lang voordat de uitslag van de verkiezingen bekend zijn. Het stemmen met een potlood heeft ook zijn nadelen. Het is al na middernacht en nog steeds geen uitslag vna Landgraaf. De landelijke tendens is bekend. CDA en PvdA verliezen fors, PVV maakt een grote sprong. De SP scoort op de meeste plekken een lichte vooruitgang. Niet spectaculair, maar toch, sinds jaar en dag boeken we vooruitgang.
Maar dan Landgraaf: PVV gaat van niets naar de grootste partij met 2604 stemmen. CDA duikelt van 3714 naar 2287 stemmen. De PvdA had in 2004 nog 2158 stemmen en valt nu terug naar 957 stemmen. De SP is nu de derde partij in Landgraaf met 1063 stemmen (was 957 in 2004), een stijging van 11%.

Lees verder
1 juni 2009

Ben-nie-leuk


Vanochtend, de slaap nog niet helemaal uit mijn ogen, was ik heel snel wakker toen ik zag hoe 'ben-nie-leukers' het reclamebord in mijn voortuin hadden vernield. De poten in een hoek van 90 graden gebogen. Ook de vorige verkiezingen heeft dit bod steeds in het zicht gestaan. Er komen dagelijks meer dan 12000 auto’s voorbij. Dit was de eerste keer dat er een aanslag op het bord was. Een goede les is

Lees verder
30 mei 2009

Ook Landgraaf wil minder Brussel


Op een zonovergoten Raadhuisplein mochten we Kartika Liotard en Ron Meyer ontvangen. Zij staan respectievelijk 2e en 13e op de lijst voor de Europese verkiezingen van 4 juni a.s.. Kartika heeft er inmiddels 5 jaar Europees Parlement ‘op zitten’. Beiden werden in de vorm van een politiek café afwisselend geïnterviewd over uiteenlopende thema’s van Europese bemoeienis, bureaucratie, vrouwenemancipatie, voedselveiligheid, marktwerking en versoepeling van het ontslagrecht. Ook vragen van het publiek over de overlast van de AWACS vliegtuigen, pensioenen of voedselsupplementen kwamen aan de orde.

Lees verder
29 mei 2009

SP-ers maken klein rondje Europa


Een groep SP-ers maakte vrijdag voor de Europese verkiezingen een opmerkelijke treinreis. Een Europese treinreis van het Belgische Visé via Maastricht en Heerlen én Landgraaf naar Hauptbanhof Aken.

Lees verder
27 mei 2009

Twee Europese kanjers naar Landgraaf

Zojuist kwam de bevestiging van Ron Meyer dat ook hij zaterdag a.s. aan het politiek café in het centrum Op Kamp komt deelnemen. Ron staat eveneens op de lijst voor de Europese verkiezingen. Hij is bekend als fractievoorzitter SP in de gemeenteraad van Heerlen maar ook als strijder voor de rechten van schoonmakers in heel Nederland.

Lees verder
26 mei 2009

Europese verkiezingen


Over 9 dagen mag de Nederlandse bevolking haar stem uitbrengen voor het Europees Parlement. Tot die tijd gaat de SP er nog hard tegenaan. Er gaat geen dag voorbij of onze kandidaten doen wel mee aan een debat of actie. Zaterdag 30 mei komt europarlementariër Kartika Liotard van 11.00 tot 14.00uur naar Op den Kamp in Landgraaf.

Lees verder
24 mei 2009

Europees bezoek in Landgraaf


Op zaterdag 30 mei bezoekt Kartika Liotard Landgraaf. Kartika is lid van het Europees Parlement voor de SP en tweede op de lijst voor de Europese verkiezingen.

Lees verder
13 mei 2009

Mijn ticket naar Europa


Goeijemorrege, ik heb 'm. De stempas.

Lees verder
2 mei 2009

Europese verkiezingen - vervolg


Gisteravond hebben we de eerste verkiezingspamfletten op de gemeentelijke borden aangebracht. We waren de eerste partij die aan te plakken geslagen was. Ge\ien de gebeurtenissen op Koninginnedag hebben we het in stilte gedaan.

Lees verder

Pagina's

U bent hier