h

SP-ers maken klein rondje Europa

29 mei 2009

SP-ers maken klein rondje Europa


Een groep SP-ers maakte vrijdag voor de Europese verkiezingen een opmerkelijke treinreis. Een Europese treinreis van het Belgische Visé via Maastricht en Heerlen én Landgraaf naar Hauptbanhof Aken.

Europese samenwerking op grensoverschrijdende zaken is immers prima, maar daarvoor hebben we echt geen bemoeizuchtige superstaat nodig! Onder andere Tweede Kamerlid Emile Roemer en de Heerlense SP-kandidaat Ron Meyer stapten op de ‘Europese’ SP-trein.
Eerst echter een beetje actievoeren op het station Landgraaf, zie foto hierboven

Opvallend was dat op het station Landgraaf enkel een enkeltje richting Aken gekocht kon worden. Kennelijk heeft niemand eraan gedacht dat er ook mensen terug zouden willen. Nog altijd beter dan het station Eygelshoven. Daar staat wel een Duitse kaartautomaat, maar geen Nederlandse.

“Deze eenvoudige treinreis toont aan dat grensoverschrijdende samenwerking prima is, maar daar heb je het geldverslindende en bemoeizuchtige Brussel niet voor nodig!” zegt Emile Roemer. De Limburgse SP-kandidaat Ron Meyer vult aan: “Laat je niets wijs maken: het gaat in Brussel niet over de trein die van Visé naar Aken rijdt, het gaat niet over het Duits-Nederlandse bedrijventerrein Avantis. Dit Europa staat bovenal voor de afbreuk van sociale verworvenheden en de uitverkoop van publieke basisvoorzieningen. Het Europa waar niet mensen, maar de grote bedrijven centraal staan. Dát Europa moet totaal anders!”


op het eindpunt.


Een kleine beloning

U bent hier