h

Europees bezoek in Landgraaf

24 mei 2009

Europees bezoek in Landgraaf


Op zaterdag 30 mei bezoekt Kartika Liotard Landgraaf. Kartika is lid van het Europees Parlement voor de SP en tweede op de lijst voor de Europese verkiezingen.

Tussen 11.00 en 14.00 uur is zij in winkelcentrum Op de Kamp. Hier wordt zij in de stijl van een politiek café geïnterviewd. Ook is er ruimte voor vragen uit het publiek. Kartika kent na vijf jaar Europese parlement de ins-en-outs en kan een verrassende blik op dit gebeuren geven.

Vragen aan Kartika over Europa en het Europees Parlement kunnen ook vooraf per mail gesteld worden op ons eigen mailadres: landgraaf@sp.nl

Kartika (1971) woont in het achterhoekse Borculo maar is zeker geen onbekende in deze regio. Na haar studies VWO en Frans studeerde zij Nederlands recht in Maastricht. Van 1994 tot 1996 was Kartika coördinator en bestuurslid bij de Stichting Wetswinkel in Nuth. Tussen ’96 en ’98 was zij bestuurslid van de SP-afdeling Westelijke Mijnstreek en daar verantwoordelijk voor de hulpdiensten in de regio.

Sinds 2004 is Kartika europarlementslid voor de SP. Ze is lid van de commissies Milieu, Volksgezondheid en Voedselveiligheid, Vrouwenrechten en Gendergelijkheid, Landbouw en Plattelandsontwikkeling en Burgerlijke Vrijheden, Justitie en Binnenlandse Zaken. Daarnaast is ze contactpersoon in het Europees Parlement voor de Europese Voedselveiligheidsautoriteit (EFSA). Kartika speelde een belangrijke rol in de strijd tegen de Dienstenrichtlijn.

U bent hier