h

Nieuwsbrief - augustus 2024

27 augustus 2024

Nieuwsbrief - augustus 2024

Nieuwsbrief aug 2024 SP afdeling Landgraaf.

Beste SP leden,

Om jullie op de hoogte te houden van de actuele gebeurtenissen in de gemeente en de rol van de SP daarin, heeft het bestuur besloten maandelijks een nieuwsbrief per mail aan alle leden in Landgraaf te sturen.

Zodoende hopen wij jullie beter te kunnen informeren en misschien wel te betrekken bij de diverse activiteiten van de SP.

Eerst een voorstelronde, wie zijn de SP afdeling Landgraaf:

Zoals bekend heeft de partij in de gemeenteraad 2 zetels, bestaande uit fractievoorzitter John Ubachs en raadslid Robert Limbach. De raadsleden worden ondersteund door Jos van   Bijsterveld, commissielid. De uit Heerlen afkomstige oud politicus Jan de Wit fungeert als coach voor de hele afdeling terwijl Anita Hendriks, fractievoorzitter van de SP Heerlen, hand-en-spandiensten verricht.

Het dagelijks bestuur bestaat uit voorzitter Chris Molag en penningmeester Rob Huntjens en het bestuur is nog ijverig op zoek naar een secretaris zodat bij gebrek daaraan de 2 bestuursleden gezamenlijk deze taak op zich nemen.   

Ook via diverse sociale media kanalen kunnen jullie informatie krijgen over de SP, te weten Facebook, onze eigen website Landgraaf.sp.nl en de webmail  landgraaf@sp.nl

Dan nu de activiteiten waarbij de SP afdeling Landgraaf in meer of mindere mate betrokken is geweest de afgelopen maanden:  

-----Aan de SP zijn vragen gesteld over laadpalen voor electrische auto’s. Deze staan niet altijd op de juiste plaats of belemmeren het parkeren voor de eigen bewoners. Na vragen van de SP aan het College zoals: waar staan de laadpalen, hoeveel zijn het er en hoeveel nog gepland, welke criteria hanteert de gemeente bij de geplande palen en hoe verloopt de communicatie naar de betrokken bewoners en worden die ook betrokken in de besluitvorming, hebben wij begin juli antwoord gekregen. Ook een kijkje ter plaatse  plus een artikel in de Limburger   https://www.limburger.nl/cnt/dmf20240731_94708789  moeten dit onderwerp op de agenda houden.

Op dit moment heeft de gemeente 95 laadpalen en de komende jaren komen daar nog 125 laadpalen bij.

---- In de Kakert heeft een alerte bewoner ons geattendeerd op de aanwezigheid van vele piepschuim bolletjes in de omgeving. Deze blijken afkomstig te zijn uit de spouwmuur isolatie. Na analyse van het probleem bleken deze woningen ernstige tekortkomingen te hebben waaronder slechte isolatie, vocht en schimmel, tocht langs ramen en deuren.

Samen met de SP is men langs de deuren gegaan om een klachtenformulier uit te delen waarbij meer dan de helft van de bewoners  gereageerd heeft.

Op vrijdag 6 september a.s. zal een bijeenkomst plaatsvinden waarbij naast de getroffen bewoners ook Heemwonen en de wethouder uitgenodigd worden…….wordt vervolgd !

----- Een bewonerscomité van het Eikske heeft bezwaar gemaakt tegen het tracé van de Parkstadroute (de wandel- en fietsroute). Nadat wij ter plekke een kijkje zijn gaan nemen concluderen ook wij dat de route een onlogisch verloop heeft. In plaats van het fietspad op de Hofstraat te volgen is het fietspad over de naastliggende geluidswal gepland ! Met ondersteuning van de SP is informatie ingewonnen op het Gemeentehuis. Helaas bleek dat het tracé jaren geleden al definitief vastgelegd is en bezwaar maken niet meer mogelijk is.

-----Het zonnepark Kasteelweg dat een initiatief was van RWE en samen met grondeigenaren en omwonenden tot stand moest komen is definitief van de baan vanwege het ontbreken van gemeentelijk beleid hierin. Ook de SP is van mening dat er geen zonnepanelen op land moeten komen maar dat eerst de beschikbare daken vol gelegd moeten worden. 

-----Bij het Zuyderland ziekenhuis heeft in de week van 19 aug een wagen van Radio 1 gestaan om de meningen te peilen wat betreft de eventuele verplaatsing van SEH en IC naar Sittard-Geleen.

Uit protest tegen een eventuele verplaatsing besloot de SP afdeling Heerlen en Landgraaf op initiatief van Timoer Reinders op donderdagavond 22 aug haar ongenoegen kenbaar te maken.

Tot zover deze nieuwsbrief van augustus bedoeld om jullie als SP leden op de hoogte te houden van de politieke aangelegenheden in de gemeente Landgraaf.

Chris en Rob.

Reactie toevoegen

U bent hier