h

Maat vol voor huurders Landgraafse wijk: ‘Als het regent, loopt water over de vensterbank naar binnen’

14 augustus 2024

Maat vol voor huurders Landgraafse wijk: ‘Als het regent, loopt water over de vensterbank naar binnen’

Foto: SP

ACTIE KAKERT: ACHTERSTAND ONDERHOUD WONINGEN VAN HEEM WONEN

De bewoners van de wijk De Kakert zijn al jaren in gesprek met Heem Wonen over het onderhoud van hun woningen. Ze worden ook al jaren aan het lijntje gehouden. 

De isolatiebolletjes liggen door de hele wijk verspreid i.p.v. in de spouwmuren waar ze horen te zitten. Ook hier doet Heem Wonen verder niks aan. 

Een bewoner, Dennis Donners was het spuugzat, is de wijk in gegaan om met andere bewoners hierover in gesprek te gaan. Hieruit bleek dat meer bewoners er helemaal klaar mee zijn.  

De SP is samen met Bewonerscomité Samen Een (opgericht door Dennis Donners), een enquête gestart en in gesprek gegaan met de bewoners over het onderhoud van de woningen in De Kakert.  

De bewoners hebben duidelijk aangegeven dat het zo niet verder kan, hun woningen zijn koud, vochtig, veel schimmel. Ligt meer isolatiemateriaal op straat dan in de spouwmuren. Ze stoken letterlijk voor de vogeltjes.  

Ook deze bewoners willen niet meer wachten, maar willen een goed geïsoleerde woning waar ze prettig in kunnen wonen en niet ziek worden door tocht, kou en schimmel. Iedereen heeft recht op een goede geïsoleerde woning, vindt SP-raadslid Robert Limbach, ook de bewoners van De Kakert. 

 

Voor het bericht in De Limburger klik op https://www.limburger.nl/cnt/dmf20240731_95370933

Reactie toevoegen

U bent hier