h

Even voorstellen ...

1 mei 2021

Even voorstellen ...

Foto: Jos Wetzels

Ik ben Jos Wetzels (1955), bestuurslid SP-lid, getrouwd met Els, vader van twee zonen van de geboortejaren 1982 en 1985, die in twee steden boven de grote rivieren wonen.
Ik woon op Hereweg 164 in de kern Nieuwenhagen.

Sinds 1 augustus 2019 ben ik met vroegpensioen gegaan. In mijn 43-jarige onderwijscarrière was ik eerst leraar en vanaf 2000 adjunct-directeur in het basisonderwijs.

Mijn motivatie om lid van de SP te worden:  de wijze, waarop deze partij opkomt voor de mensen in het onderwijs, voor de gepensioneerden, voor de gedupeerden in de toeslagenaffaire, voor iedereen, die van weinig geld moet rondkomen en minder perspectief heeft op een dik betaalde baan. Daarnaast vind ik de SP een partij, die zichtbaar is en altijd in de actiestand staat.   Daar wil ik graag actief aan meewerken!

Voor mij is op dit moment Renske Leijten hèt boegbeeld van de SP: wat een kracht, lef en doorzettingsvermogen in met name de toeslagenaffaire. Daarnaast heeft Emile Roemer als eerste SP-burgemeester van het land in Heerlen laten zien, dat naast actievoeren ook persoonlijke aandacht en empathie belangrijk zijn om doelen te bereiken. Daar ligt ook mijn hart.

Toen ik me online aanmeldde op de SP-website, werd ik getrakteerd op de onderstaande vraag.
Graag wil ik met jullie mijn antwoorden daarop delen:

Jos, waarom ben je juist nu lid geworden van de SP?

* Het sterke punt van de SP vind ik de lokale activiteiten en acties. Uit protest, maar ook uit behulpzaamheid en solidariteit. Dát herken ik niet bij de andere landelijke partijen.

* Ik maak me zorgen over de stijgende inkomensongelijkheid onder de mensen en de sociale ongelijkheid.

* Verder ervaar ik de lokale en landelijke vastberadenheid: niet marchanderen met de duidelijke eigen lijn, ambitie en visie, vastgelegd in vele, maar duidelijk omschreven standpunten.

* Ik bewonder Ron Meyer, de voorman van de SP-afdeling in Heerlen en de prima activiteiten van die afdeling voor hun stad in de afgelopen tien jaar in de coalitie van de gemeenteraad.

* Tevens ben ik heel positief gestemd over Paul Sour, het nieuwe boegbeeld van de SP-afdeling Landgraaf.

* Graag wil ik, met name voor onze plaatselijke afdeling, het werk van de SP ondersteunen en actief meedoen.

* Als laatste:  als (vervroegd) gepensioneerde na 43 jaar hard werken in het basisonderwijs als leerkracht en de laatste jaren als adjunct-directeur maak ik mij zorgen over de waardevastheid van onze pensioenen en het pensioensysteem van de toekomst. De SP geeft mij als enige partij het gevoel van a) juiste inschatting van de onrust bij ons (= alle) gepensioneerden als gevolg van een verwachte pensioendaling en b) op te komen voor onze belangen en strijdbaar te zijn.

Reactie toevoegen

U bent hier