h

SP presenteert kandidatenlijst Gemeenteraadsverkiezingen 2018

28 januari 2018

SP presenteert kandidatenlijst Gemeenteraadsverkiezingen 2018

Foto: SP

Als lijsttrekker is Marc van Caldenberg(30) unaniem door de leden van de SP in Landgraaf gekozen. Hij is vanaf 2010 actief als raadslid voor de SP en vanaf 2014 als fractievoorzitter. “Ik ben er trots op dat ik hiermee een uitstekend team mag aanvoeren staat dat klaar is voor de uitdagingen die Landgraaf te wachten staat. Landgraaf heeft een sterke SP nodig. Ons inkomen is lager en onze gezondheid is slechter dan in de rest van Nederland. Onze jeugd doet minder aan sport en zijn minder vaak lid van een vereniging. Dat willen we versterken, want dat is nodig voor de toekomst van onze regio. Het schoolzwemmen moet terug, en op school moet meer gesport worden. Waar andere partijen zich voorafgaand aan de verkiezingen nu vooral bezig houden met hoeveel zetels ze willen halen en met wie ze na de verkiezingen willen regeren, richtten wij ons liever op het oplossen van problemen van mensen.”

Op de plaatsen 2 en 3 staan twee nieuwe en frisse kandidaten. De tweede plek is ingeruimd voor 23-jarige Liam Reumkens. Hij is een jonge ondernemer in de culturele sector en studeert daarnaast Rechten aan de Universiteit van Nijmegen. Met Wendy Pihler treffen we de eerste vrouw aan op plek 3 van de kandidatenlijst. Zij is werkzaam als communicatiemedewerker bij pensioenuitvoerder AZL in Heerlen.

Op plek 4 is gekozen voor de ervaring en verbindende kracht van raadslid John Erkens. Deze oud-vakbondsman zat vele jaren in de ondernemingsraad bij NedCar in Born. Inmiddels is hij gepensioneerd maar heeft de afgelopen jaren als raadslid veel inwoners geholpen die zich gemeld hebben bij de SP-hulpdienst. Raadslid Ruud Wiertz treffen we aan op plaats 6.

Alex Gnanapragrasam completeert de top 5 van de kandidatenlijst. In zijn geboorteland Sri Lanka studeerde hij economie, totdat hij moest vluchtten voor de Tamil rebellen. In Nederland aangekomen moest hij opnieuw onder aan de ladder beginnen als schoonmaker, maar heeft zich inmiddels opgewerkt tot applicatiebeheerder bij het Zuyderland ziekenhuis in Heerlen.

Lijstduwer is Rene van der Valk. Hij was tot januari 2017 wethouder Sociale Zaken, Onderwijs en Sport van de gemeente Landgraaf. Hij legde als wethouder de basis voor het huidige armoedebeleid waar vanaf dit jaar ongeveer 200.000 euro extra in wordt geïnvesteerd.  

De complete lijst vind u hieronder:

1. Marc van Caldenberg

2. Liam Reumkens

3. Wendy Pihler

4. John Erkens

5. Alex Gnanapragasam

6. Ruud Wiertz

7. John Ubachs

8. Marga Erens

9. Maarten Boogert

10. Baldu Theunissen

11. Hein Kösters

12. Johnny Winter

13. Leo Verwoert

14. Sandra Zandbergen

15. Ahmed Mahfoud

16. Joop Werkman

17. Jo Erens

18. John Buijsen

19. Harry Bonnie

20. Rene van der Valk

Reactie toevoegen

U bent hier