h

Kandidatenlijst Gemeenteraadsverkiezingen 2018

5 januari 2018

Kandidatenlijst Gemeenteraadsverkiezingen 2018

Vandaag presenteert het bestuur van de SP Landgraaf de concept-kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018. Tijdens de algemene ledenvergadering van 9 januari zal dit concept ter goedkeuring aan de leden worden voorgelegd. Het bestuur is er van overtuigd dat hiermee er een uitstekend team staat dat klaar is voor de uitdagingen die Landgraaf te wachten staat. 

Als de lijsttrekker wordt huidig fractievoorzitter Marc van Caldenberg(30) voorgedragen. Hij is vanaf 2010 actief als raadslid voor de SP en vanaf 2014 als fractievoorzitter. In het dagelijks leven is hij werkzaam als zweminstructeur.

Op de plaatsen 2 en 3 staan twee nieuwe en frisse kandidaten. De tweede plek is ingeruimd voor 23-jarige Liam Reumkens. Hij is een jonge ondernemer in de culturele sector en studeert daarnaast Rechten aan de Universiteit van Nijmegen. Met Wendy Pihler treffen we de eerste vrouw aan op plek 3 van de kandidatenlijst. Zij is werkzaam als communicatiemedewerker bij pensioenuitvoerder AZL in Heerlen.

Op plek 4 is gekozen voor de ervaring en verbindende kracht van raadslid John Erkens. Deze oud-vakbondsman zat veel jaren in de ondernemingsraad bij NedCar in Born. Inmiddels is hij gepensioneerd maar heeft de afgelopen jaren als raadslid vele inwoners geholpen die zich gemeld hebben bij de SP-hulpdienst. Raadslid Ruud Wiertz treffen we aan op plaats 6.

Alex Gnanapragrasam completeert de top 5 van de kandidatenlijst. In zijn geboorteland Sri Lanka studeerde hij economie, totdat hij moest vluchtten voor de Tamil rebellen. In Nederland aangekomen moest hij opnieuw onder aan de ladder beginnen als schoonmaker, maar heeft zich inmiddels opgewerkt tot applicatiebeheerder bij het Zuyderland ziekenhuis in Heerlen.

Lijstduwer is Rene van der Valk. Hij was tot januari 2017 wethouder Sociale Zaken, Onderwijs en Sport van de gemeente Landgraaf. Hij legde als wethouder de basis voor het huidige armoedebeleid waar vanaf dit jaar ongeveer 200.000 euro extra in wordt geïnvesteerd.   

De complete lijst vind u hieronder:

1. Marc van Caldenberg

2. Liam Reumkens

3. Wendy Pihler

4. John Erkens

5. Alex Gnanapragasam

6. Ruud Wiertz

7. John Ubachs

8. Marga Erens

9. Maarten Boogert

10. Baldu Theunissen

11. Hein Kösters

12. Johnny Winter

13. Leo Verwoert

14. Sandra Zandbergen

15. Ahmed Mahfoud

16. Joop Werkman

17. Jo Erens

18. John Buijsen

19. Harry Bonnie

20. Rene van der Valk

Reactie toevoegen

U bent hier