h

Nieuwe stadsautoweg?

8 september 2015

Nieuwe stadsautoweg?

Foto: SP

Bij onze hulpdienst zijn voor de zomer al verschillende klachten binnengekomen over 2 plaatsten (30 km-zone) in onze gemeente waar te hard zou worden gereden.

We kregen een mail van iemand die het al gekscherend de nieuwe stadsautoweg van Landgraaf noemde.
Het gaat in beide gevallen om 30 km-zones in de buurt van winkels. Wij hebben daarom verschillende keren in de zomer, het was toch prachtig weer, staan observeren.

Bij winkelcentrum Waubach, de Hovenstraat en de straat voor het winkelcentrum Schaesberg. Ook wij hebben kunnen vaststellen, met het blote oog, dat er inderdaad stevig doorgereden wordt op die plekken. Levensgevaarlijk, zeker ivm zebrapaden en veel kinderen en ouderen.

Dit hebben we op tafel gelegd bij de gemeente en die zetten nu ons onderzoek voort, met smileys en meetapparatuur. Dan weten we de officiële gegevens.

We hopen dat het de mensen in elk geval bewuster maakt van het feit dat het een 30 km-zone is. In het woud der kleurtjes is het bordje 30 km snel gemist.
Op die manier hopen we dat het veiliger voor iedereen zal worden.

Mocht uitwijzen dat er nog steeds te snel gereden wordt dan gaan we kijken of er iets mogelijk is ter verbetering van die bewustwording of de verkeersituatie.

U bent hier