h

Emile Roemer in Limburg en in Avondgasten (L1)

20 februari 2015

Emile Roemer in Limburg en in Avondgasten (L1)

Op maandag 23 februari zal SP leider Emile Roemer tal van plaatsen in de provincie Limburg bezoeken. Tijdens zijn bezoek zal hij een aantal projecten bezichtigen die hoog op de agenda staan in het verkiezingsprogramma van de Limburgse SP.

In de ochtend bezoekt Emile Roemer Het Kloosterdorp in Steyl. De SP wil in het kader van het plan ‘Asbestvrij Limburg’ met steun van de provincie en Bouwend Nederland een pilot lanceren waarbij de asbest daken van het monumentaal complex worden verwijderd en vervangen worden door een energiecentrale van zonnepanelen om zelfvoorzienend te worden. Voor de werkzaamheden worden jongeren van de ambachtelijke timmerwerkplaats ingezet. Doel van dit project in om cultureel erfgoed een duurzame bestemming te geven met maatschappelijke doeleinden, zoals de huisvesting van ambachtelijke opleidingen en dagopvang van mensen met een beperking.

Om 13.00 uur gaat de SP voorman in Sittard-Geleen in gesprek met een afvaardiging van de actiegroep 'Wij zijn de Thuiszorg’ en de FNV. De werkgroep, die actie voert tegen de bezuinigingen in de zorg, organiseert o.a. zorgcafés en heeft een burgerinitiatief ingediend bij de gemeente Sittard-Geleen. De actiegroep zal tijdens het bezoek het 'Manifest Thuiszorg' presenteren.   

In de middag bezoekt Emile Roemer MIJNshop Heerlen in het teken van Jaar van de Mijnen. MIJNshop is een samenwerking tussen SCHUNCK*, Stichting Jaar van de Mijnen M2015, FASHIONCLASH en 100%Heerlen. 100%Heerlen is opgezet als leerbedrijf en werkplaats voor sociale activering door middel van creatieve productontwikkeling en geeft begeleiding, training en coaching om kansen op vervolgopleiding of werk te vergroten. De Limburgse mijngeschiedenis is uniek voor ons land en heeft een enorme cultuurhistorische betekenis gehad voor Limburg. Als het aan de SP in Provinciale Staten ligt ondersteunt de provincie de oprichting van een mijnmuseum in samenwerking met de gemeente Heerlen.

Afsluitend zal Emile Roemer te gast zijn in het televisieprogramma L1 ‘Avondgasten’ van de regionale omroep. SP lijsttrekker Daan Prevoo en een aantal andere kandidaten van de kieslijst zullen Emile Roemer vergezellen.

U bent hier