h

Ervaring met Passend Onderwijs??

23 juli 2014

Ervaring met Passend Onderwijs??

SP-Kamerlid Siderius wil van ouders van zorgleerlingen hun ervaringen horen met het zogenaamde passend onderwijs.

Er gaat veel veranderen in het speciaal onderwijs. Het kabinet wil dat kinderen met een beperking, stoornis, chronische ziekte of handicap naar het reguliere onderwijs gaan. Op het speciaal onderwijs is straks voor veel minder kinderen plaats. Siderius: ‘Ik maak mij zorgen over deze plannen. De SP krijgt signalen dat ouders en leerkrachten bang zijn dat veel kinderen tussen wal en schip vallen. Het is immers maar de vraag of een kind het redt op een 'gewone' school. Daarbij krijgen leerkrachten te maken met grotere klassen en met kinderen die heel andere vormen van zorg en begeleiding nodig hebben.'

De SP wil graag van ouders horen hoe het met hun kind gaat. Is er na de zomer een veilige plek op school voor zorgleerlingen? En hoe denken ouders over de zorg en begeleiding die hun kinderen straks gaan krijgen? Siderius hoopt dat ouders hun positieve en negatieve ervaringen willen delen. Met de reacties krijgt de SP een beter beeld van de gevolgen van deze kabinetsplannen. Dat is belangrijk, de SP wil niet dat leerlingen aan de kant komen te staan omdat de zorg en begeleiding onvoldoende is of helemaal wegvalt.

Ouders van leerlingen kunnen de korte vragenlijst hier vinden. Bij de start van het nieuwe schooljaar zal de SP ook leraren bevragen over de ervaringen met dit nieuwe onderwijssysteem.

U bent hier