h

Zwembad 2521

13 maart 2014

Zwembad 2521

Zwemvereniging NIMO heeft ons gisteravond, samen met de KNZB een mooie presentatie gegeven over de mogelijkheden om een nieuw doelgroepenbad te bouwen in Landgraaf.

Het concept heet 2521 en het gaat dan ook om een bad van 25 bij 21 meter, oftewel 8 banen. Een bad dat niet ingegraven hoeft te worden, met een bodem waarmee je de diepte kunt aanpassen, banen kunt afscheiden en zelfs de watertemperatuur kunt aanpassen achter de afscheiding.

Het concept is gebaseerd op het (gedeeltelijk) runnen door vrijwilligers van de zwem- en duikverenigingen. Een mooi concept en een indrukwekkende 1,9 MILJOEN goedkoper dan het plan dat het College had.

Onze interesse heeft het in elk geval!
De SP wil graag een doelgroepenbad behouden voor Landgraaf (staat ook in het verkiezingsprogramma) en bij dit model zijn er wellicht mogelijkheden voor een complete aanpak van Heigank.

We hebben dus de griffie gevraagd om de zwemvereniging de kans te geven zo snel mogelijk een presentatie te laten geven tijdens een RaadsInformatieAvond zodat ook de partijen die gisteren niet aanwezig waren kennis kunnen nemen van deze mogelijkheid.

U bent hier