h

Kostbaar laatste besluit van college B&W

15 maart 2014

Kostbaar laatste besluit van college B&W

In de nadagen van de coalitie hebben PvdA en GBBL er nog een kostbaar besluit doorgejast. Kostbaar voor de inwoners van Landgraaf, nu, en de komende jaren. Terwijl de informatie verre van compleet is, is besloten om voetbalvereniging SVN te helpen met de overname van hun clubgebouw en de bouw van een multifunctioneel centrum voor SVN, de fanfare Eendracht Nieuwenhagerheide en toneelvereniging KiekesWead. Samen voor een slordige 1,2 miljoen.

De vraag die ook open blijft staan is de huidige waarde van het clubgebouw. Voor de OZB staat een bedrag van 207.000 euro terwijl de gemeente het overneemt voor ca. 73.000 euro.

Wat begon als een financieel probleem voor voetbalvereniging SVN heeft zich ontwikkelt tot een kostbare multifunctionele zaal. Andere gebruikers van het complex, de vele zwem- en duikverenigingen, de verenigingen die gebruik maken van de sporthal en de uitbater van Trim de Bourgogne zijn niet in het plan meegenomen.

De uitgave van 1,2 miljoen betekent dat het weerstandsvermogen van de gemeente Landgraaf zover wordt teruggebracht dat toekomstig tegenvallers meteen omgezet moeten worden in bezuinigen. Voor de meerjarig hogere lasten van de gemeente, voorlopig gemiddeld 30.000 euro per jaar zal nog een bezuiniging gevonden moeten worden. 

Alle oppositiepartijen van rechts tot links waren ronduit tegen dit plan. Toch heeft de coalitie van PvdA en GBBL dit besluit er doorgejast. De meerderheid van het getal tegen de argumenten van gezond verstand.

U bent hier