h

Even voorstellen: Ben Rewinkel, lijsttrekker

14 maart 2014

Even voorstellen: Ben Rewinkel, lijsttrekker

Mag ik me voorstellen?
Mijn naam is Ben Rewinkel, ik ben 58 jaar en sinds 1977 getrouwd met AnnemieKöster. We hebben twee kinderen en opgeteld 5 kleinkinderen.

Mijn opleidingen zijn naast de middelbare school, MBO-SD, HBO-MWD het curriculum Zorgwetenschappen van de Universiteit Maastricht.

Ik ben liefhebber van natuur en Limburgse geschiedenis en wandel graag met mijn hond op de Brunssummerheide.

Ik heb 37 jaar als maatschappelijk werker in de gezondheidszorg gewerkt, voornamelijk met ouderen. Ik heb gewerkt voor verzorgingshuizen, verpleeghuizen, hospices, dagbehandelingen en een huis voor Korsakov patiënten en bij mijn werkgever zo’n 10 jaar bij de Ondernemingsraad gewerkt.

Nadat ik lid werd van de SP heeft Jeanny Berg gezorgd dat ik binnen de afdeling Landgraaf actief werd. Het begon met het schrijven van artikelen voor het inlegvel in het maandblad van de SP, de Tribune. Inmiddels heb ik heel wat interne opleidingen bij de SP gevolgd, was afdelingsvoorzitter, ben 8 jaar raadslid waarvan 4 jaar als fractievoorzitter. Ondertussen ben ik nu ook al 3 jaar lid van Provinciale Staten in Limburg.

Politiek bedrijven, zowel binnen de raadszaal als daarbuiten, is bij mij een passie geworden waar ik met heel veel plezier heel veel tijd en energie in steek. Ik geloof dat we een betere, rechtvaardigere en sociale maatschappij kunnen maken. Een gemeente, provincie en land waar we vechten tegen armoede, strijden voor betere scholing en een rechtvaardige verdeling van inkomen en welvaart. Een maatschappij waar er goed gezorgd wordt voor hen die dat vanwege ziekte, gebrek of handicap niet meer volledig zelf kunnen. Waar goede zorg een recht is, en niet een gunst.

Ook Landgraaf gaat de komende jaren nieuwe taken krijgen op het gebied van zorg. Jeugdzorg, AWZ, Wmo, dagbesteding, participatiewet etc. Qua opleiding , achtergrond en politieke vorming heb ik een stevige bagage te hebben om aan deze taken te kunnen werken. Van een raadslid of bestuurder wordt de komende jaren meer gevraagd dan in het verleden. Er komt meer bij kijken.

U bent hier