h

Spelen in de Kakert?

9 oktober 2013

Spelen in de Kakert?

Na vragen van de bewoners van de wijk "De Kakert" over de speelgelegenheidd die de gemeente, na de renovatie en herinrichting Moltweg, zou aanleggen, is de SP Landgraaf eens met de bewoners gaan praten.

Helaas is er wederom geen speelveld te vinden. Beloften die genoemd werden gaan al tot 15 jaar terug en nog steeds is er in deze wijk geen speelgelegenheid. Wel een parkje, zonder beplanting, dat nu een hondenuitlaatplek is! Geen speeltoestellen, geen schopveldje!

Dit kan niet de bedoeling zijn. We hebben de bewoners gevraagd waar, naar hun mening, de meest geschikte speelplek zou zijn. Vrijwel unaniem kwam het 'park' Moltweg uit de bus. Maar dan moet er wel iets gebeuren aan de verkeersveiligheid ter hoogte van de bushalte. En er moet natuurlijk een omheining komen vanwege wegrollende ballen bij die drukke weg.

Dat mensen op de Moltweg veel te hard rijden en, wanneer de bus stopt, gewoon aan de andere kant langs de vluchtheuvel rijden, zonder acht te slaan op het zebrapad is ook een probleem.

De reacties worden geinventariseerd en daarna gaan we, met de bewoners, kijken hoe we dit samen kunnen gaan aanpakken.

U bent hier