h

Samenvoegen verloskundige zorg onacceptabel

15 juli 2013

Samenvoegen verloskundige zorg onacceptabel

De fractie van de SP in Landgraaf is fel gekant tegen de sluiting van de 24-uurs verloskundige zorg in het Orbis-ziekenhuis.
 De aangekondigde sluiting is een onacceptabele verschraling van het zorgaanbod in Zuid-Limburg en zal leiden tot onnodige gevaarlijke situaties voor moeders en kinderen.
De SP is van mening dat de bestuurders van Orbis en Atrium af moeten zien van de geplande centralisatie van de 24-uurs verloskundige zorg. Naast onnodige risico's voor moeders en kinderen, heeft dit ook gevolgen voor de aantrekkelijkheid van onze regio voor jonge gezinnen. Gaan mensen straks een gezin starten in een stad waar geen enkele verloskamer meer te vinden is?
 
SP-Statenlid Marleen van Rijnsbergen: "De centralisatie van de 24-uurs verloskundige zorg en de daarmee gepaard gaande grotere reisafstand, is zeer onverstandig en gaat tot onnodige gevaarlijke situaties leiden. De bereikbaarheid van de geboortezorg wordt aangetast vanwege de financiële belangen van ziekenhuisbestuurders en zorgverzekeraars. Bij een fusie van verloskundige zorg zouden niet de financiële belangen, maar de belangen van moeders en kinderen voorop moeten staan!"
 
 

U bent hier