h

Er is een sociale uitweg uit de crisis

1 juli 2012

Er is een sociale uitweg uit de crisis

Stiengrimur Sigfusson Zaterdag was in Den Bosch het 19e congres, nu om het verkiezingsprogramma en de kandidatenlijst vast te stellen. Zo’n 1200 afgevaardigden uit heel Nederland met blije gezichten. De prognoses zijn goed. Landgraaf was er met 7 afgevaardigden (gebaseerd op ledenaantal).

Gast was de vice-premier van IJsland, Steingrímur Sigfússon. Als minister van economische zaken sinds 2009, kreeg hij te maken met een gigantische schuldencrisis als gevolg van het faillissement van meerdere banken. Wat heeft hij gedaan: naast een fors bezuinigingsbeleid heeft hij tegen de verwachting in gezorgd dat de verzorgingsstaat intact is gebleven. Het is hem gelukt de koopkracht van de laagste inkomens te behouden maar ook heeft hij toen ingezet op scholing voor jongeren in plaats van werkloosheid. Ondertussen is er economische groei van 3% loopt de werkloosheid terug, is de helft van de schulden aan het IMF afgelost etc.

Het links sociale IJslandse beleid is een succesverhaal. Nu is het tijd voor Nederland.

U bent hier