h

even voorstellen, nieuwe voorzitter, Irma Koopman.

30 maart 2012

even voorstellen, nieuwe voorzitter, Irma Koopman.

Irma Koopman26 maart was de ledenvergadering waar ook een nieuw bestuur werd gekozen. Irma is gekozen tot voorzitter, hierbij een korte kennismaking:

Het is maart 2006 en ik woon al een paar jaar met mijn 3 kinderen in een van de mindere buurten van Heerlen. De huizen zijn oud, slecht onderhouden en zullen worden gesloopt, in verband met “de krimp”. Van onderhoud is al jaren geen sprake en ik bel wel, maar ze doen niks meer of lossen het halfslachtig op.

Dan ligt er ineens een briefje in de brievenbus, van de SP. Het is een bezwaarschrift tegen de huurverhoging van de afgelopen jaren. Ik hoef er alleen een handtekening op te zetten en het af te geven. Dat doe ik dan maar, verwacht er niet teveel van.

Enkele weken later krijg ik een brief dat alle bewoners de onterecht berekende huurverhoging teruggestort krijgen!

Daar zijn we natuurlijk erg blij mee en ik wil meer weten over de SP en iets terugdoen. Ik kijk eens op de site van de SP Heerlen en zie dat ze mensen nodig hebben die de telefoon willen beantwoorden bij de hulpdienst. Dat kan ik, zelfs nu mijn kinderen nog klein zijn. In juni word ik dus lid van de SP.

Vanaf augustus zit ik 1 zaterdag per 14 dagen de telefoon aan te nemen voor de Heerlense hulpdienst. Een paar weken daarna ben ik aspirant-bestuurslid, in december sta ik (onverkiesbaar) op de kieslijst voor de Statenverkiezingen. Langzaam krijg ik meer taken, meer scholing, doe de ledenbezoeken en ga zo maar door. Ik doe mee aan lokale acties, acties tegen het vertrek van het UWV, ludieke, leuke acties, ondeugende acties ’s nachts, grote acties tegen de verkoop Essent, tegen de uitverkoop van de beschaving en nu tegen de afbraak van ons sociale stelsel.

Bestuurslid, 4 jaar regiovertegenwoordiger, deed de Groep van 30 bij Agnes Kant en nu, na de verhuizing, ben ik gekozen tot afdelingsvoorzitter in Landgraaf.
De SP is een avontuur, een familie, een bezigheid maar bovenal een noodzaak in dit land!

U bent hier