h

SP in actie tegen lawaai AWACS

13 januari 2012

SP in actie tegen lawaai AWACS

Vandaag heeft de SP in Schinveld samen met de mensen van Stop Awacs en een bijna volledig bestuur van de afdeling Landgraaf, een boom geplant bij de Awacsbasis. De actie was een ludiek protest tegen de voorgenomen plannen van het kabinet om opnieuw bomen te gaan kappen in Schinveld. De SP is hier tegenstander van omdat de geluidsoverlast hiermee niet wordt opgelost, integendeel; de vliegtuigen kunnen hierdoor nog lager gaan vliegen.

De komende weken wordt duidelijk of en hoe minister Hillen de motie in de Tweede Kamer over de geluidsreductie van 35% in 2012 gaat uitvoeren.

De boom die we geplant hebben is de "Juglans Regia" oftewel een walnotenboom. De eigenschap van deze boom is dat hij vliegen weert. De symboliek hierachter mag duidelijk zijn.

U bent hier