h

Lekken van naam burgemeesterskandidaat.

20 januari 2012

Lekken van naam burgemeesterskandidaat.

top secret

Tijdens de raadsvergadering vertelde Bart Smeets, fractievoorzitter van de PvdA, dat er verleden jaar een naam gelekt was van een burgemeesterskandidaat, een kandidaat die het niet geworden is.
De sollicitatieprocedure voor een burgemeester wordt gedaan door een vertrouwenscommissie. Deze commissie is wettelijk aan strikte regels gebonden. Lekken van namen van kandidaten is hierbij een strafbaar feit.
Fractievoorzitter Ben Rewinkel eiste van Smeets dat hij man en paard zou noemen. Door vaag te blijven legt hij de verdenking van het plegen van en strafbaar feit op aan ieder raadslid, dat lid was van de vertrouwenscommissie. Rewinkel nam dit hoog op, hij wil deze verdenking niet op zich hebben. Ieders integriteit is hier in het geding.

Burgemeester Vlecken zag de ernst van de situatie in, maar ook het probleem om dit in de raadsvergadering verder te bespreken. Het volgend overleg van de fractievoorzitters met de burgemeester zal hierover gesproken worden.

U bent hier