h

Gemeente hoeft geen dwangsom aan SP te betalen.

4 augustus 2011

Gemeente hoeft geen dwangsom aan SP te betalen.

Net binnen de termijn ontvingen wij bericht op de vragen die we 6 juni gesteld hadden over het ontslag van de voormalige alfamedewerkers. Op tijd om géén eis voor een dwangsom aan de broek te krijgen vanwege te late beantwoording. Dit is een goede zaak.
Verleden jaar heeft de gemeente Landgraaf in 37 % van de gevallen de bezwaarschriften van burgers, verenigingen en bedrijven niet binnen de wettelijke termijnen weten af te handelen. In al die gevallen hadden de betrokkenen de gemeente “in gebreke” kunnen stellen en een dwangsom kunnen eisen. Onlangs heeft de gemeente Roermond op basis hiervan nog een schadevergoeding van 700 euro moeten betalen (en de proceskosten).
Als de gemeente niet in staat is zich aan de wettelijke termijnen te houden, dan is de burger met de Algemene Wet Bestuursrecht in de hand niet machteloos.

U bent hier