h

Parkeerproblematiek gehandicapten centrum Schaesberg opgelost.

10 juni 2011

Parkeerproblematiek gehandicapten centrum Schaesberg opgelost.

De parkeerproblematiek voor gehandicapten in het centrum van Schaesberg wordt opgelost. Als eerste kwam er een parkeerplaats bij het postkantoor. Vervolgens twee op de markt maar die werden door vaker geblokkeerd. Dit is opgelost en nu komen er ook nog één bij Kreutz en drie in de parkeergarage. De invalidenparkeerplaatsen in het centrum van Schaesberg zijn zelfs op een iets beter niveau van voorheen. Dit is goed nieuws. Het college heeft op deze manier bijzonder positief gereageerd op de brief van de SP.


Geachte heer Rewinkel,

In uw brief van 14 mei 2011, ingevolge artikel 41 van het Reglement van Orde, stelt u enkele vragen over de parkeervoorzieningen voor gehandicapten in het centrum van Schaesberg. Hieronder zullen wij antwoord geven op de door u gestelde vragen.

Over het eerste deel van uw brief, zijnde het niet hebben ontvangen van een reactie op uw brief van 7 januari 2011, heeft op 24 mei 2011 onze griffier dhr. F. Aerts u een mail gestuurd. Wij gaan er vanuit dat uw vragen daarmee voldoende zijn beantwoord.

Ten aanzien van uw overige vragen zijn wij het met u eens dat er op dit moment onvoldoende algemene gehandicaptenparkeerplaatsen in het centrum van Schaesberg aanwezig zijn. Daarom hebben wij deze week opdracht verstrekt om in de parkeergarage drie algemene gehandicapten parkeerplaatsen te realiseren en op het parkeerterrein bij Kreutz één. Recent zijn er op de markt en bij het postkantoor reeds enkele plaatsen gerealiseerd. Het probleem dat op marktdagen de twee algemene gehandicaptenparkeerplaatsen op de markt worden bezet door een marktkoopman is inmiddels opgelost.

Dat er bij de planvorming van het centrumplan niet direct rekening is gehouden met het realiseren van algemene gehandicapten parkeerplaatsen is niet ongebruikelijk. Dergelijke zaken worden vaak pas bekeken op moment dat het werk in zijn geheel is uitgevoerd om zodoende de meest geschikte locaties daarvoor te kunnen uitkiezen. Maar u heeft gelijk dat in dit geval dit te lang op zich heeft laten wachten en wij danken u ervoor dat u ons daarop met uw brief heeft geattendeerd.

In de door onze raad eind 2008 vastgestelde Parkeernota staat dat één op de vijftig gewone parkeerplaatsen een algemene gehandicaptenparkeerplaats dient te zijn. Dit is conform de landelijke richtlijn van het CROW. Op basis daarvan zijn er na realisatie van de bovengenoemde plaatsen voldoende algemene gehandicaptenparkeerplaatsen in het centrum aanwezig. Maar uiteraard blijft dit maatwerk en mocht in de praktijk blijken dat de behoefte groter is, dan kan dat altijd nog worden uitgebreid.

Wij vertrouwen erop u hiermede voldoende te hebben geïnformeerd.
Burgemeester en Wethouders van Landgraaf,

U bent hier