h

Geen bezuiniging op de PGB's!

27 juni 2011

Geen bezuiniging op de PGB's!

Donderdag 23 juni waren twee leden van het Landgraafse SP-bestuur aanwezig op het Plein in Den Haag om de actie tegen de bezuinigingen op de PGB's te ondersteunen.
Onze regering wil namelijk 90% van de Persoons Gebonden Budgetten schrappen. De dag na de demonstratie werd bekend dat ze voor schrijnende gevallen een uitzondering zullen maken. Nou wij hebben daar alleen maar schrijnende gevallen gezien!
We hebben heel veel ballonnen opgeblazen en José heeft liters soep gemaakt en geschonken.

Met een PGB kunnen mensen veel zorg die ze nodig hebben zelf regelen. Daardoor kunnen ze zelf iemand inhuren om te helpen met opstaan/aankleden en naar bed gaan/uitkleden op een tijdstip dat de mensen zelf uitkomt. Daardoor kunnen die mensen ook eens naar de bioscoop of schouwburg. Ouders met een zwaar gehandicapt kind kunnen dan kiezen voor het inhuren van 1 hulp, zodat het kind thuis kan blijven wonen. Deze regering denkt dat het goedkoper is om al deze mensen te dwingen tot opname in een zorginstelling. Er waren zelfs mensen daar die nu een baan hebben, dankzij het PGB, en die straks weer moeten opzeggen. Zo zijn er vele voorbeelden te bedenken en als SP zijn wij natuurlijk tegen deze kortzichtige bezuinigingen!

U bent hier