h

regioconferentie 9 april 2011

9 april 2011

regioconferentie 9 april 2011

overzich tregioconferentie
Tijdens de ledenvergadering van 24 maart werden ook de afgevaardigden voor de regioconferentie gekozen. Regel is dat er per 50 leden één afgevaardigde mag gaan. In Landgraaf waren er echter meer geïnteresseerden dan we mochten afvaardigen. Na een korte e-mail correspondentie met de landelijk partijsecretaris, Hans van Heijningen, kregen we toestemming om vier extra mensen af te vaardigen.

Het eerste deel van de conferentie was ingeruimd voor alles voor, tijdens en na de verkiezingen voor Provinciale Staten.
Na de pauze was er uitleg over de actie “hart voor Jeugdzorg” die de komende weken uitgerold wordt in Limburg en ook de rest van Nederland.

Vervolgens was er, aansluitend op onze discussie tijdens de ledenvergadering, een inleiding en debat over wie de rekening van de crisis gaat betalen. Insprekers hierbij waren Tiny Kox, fractievoorzitter Eerste Kamer en Heerlenaar Jan de Wit, lid van de Tweede Kamer en voorzitter van de commissie die oorzaak en gevolg van de financiële crisis onderzoekt.

Enkele citaten:
* De crisis is niet veroorzaakt door de burgers on ook niet door publieke voorzieningen.
* Veel wat op dit moment in Nederland gebeurt is op basis van de crisis.
* het kapitalisme kan niet zonder kredietverstrekking maar bovenal
* Laat het niet toe dat de crisis gebruikt wordt om ander zaken er door te dringen

U bent hier