h

Een draak van een RIA.

5 april 2011

Een draak van een RIA.

Regelmatig worden er ten behoeve van raadsleden Raads Informatie Avonden (RIA) gehouden. Dit om raadsleden en fractieassistenten te informeren. Vanavond was er een RIA met alleen het jeugdbeleid 2011-2014 op de agenda.

Resultaat is dat raadsleden geïnformeerd zijn over het feit dat er sinds 2007 geen beleidsplan over jeugdbeleid is en dat er nog voor de zomer van 2011 een nieuw beleidsplan 2011-2014 gepresenteerd gaat worden.

Het is duidelijk. Ambtelijk en bestuurlijk is er nog heel wat werk te doen. In vijf sheets werden ons zeer globale hoofdlijnen van het nieuwe jeugdbeleid geschetst. Zo globaal dat de conclusie moet zijn dat wethouder Leunissen (PvdA) ons enkel laat zien dat hij op dit gebied met iets bezig is.

De mantra van de neoliberale politiek klinkt ook in dit opzetje van de wethouder Leunissen door. "Eigen verantwoordelijkheid. "

Ook is onduidelijk hoe zich de uitgangspunten die in het nieuwe jeugdbeleid verhouden tot de bezuinigingen die het college op dit gebied onlangs heeft besloten. Denk hierbij aan het schrappen van het Marietje Kessels project en de koringen op de projecten om vroegtijdige schoolverlaters te voorkomen.

Kortom het was een voorzetje voor een inhoudelijke discussie die over enige maanden nog gevoerd zal worden. Was het nodig om hiervoor alle raadsleden uit te nodigen; NEE.

U bent hier