h

Algemene LedenVergadering

25 maart 2011

Algemene LedenVergadering

ledenvergadering
Gisteren was de jaarlijkse ledenvergadering van maart. In deze maartse vergadering wordt traditioneel het voorbije politieke en bestuurlijke jaar besproken. Bestuur en gemeenteraadsfractie leggen verantwoording af aan de leden. Verder treedt het bestuur om de 2 jaar af, dit was nu het geval, en wordt er een nieuw bestuur gekozen. Ook kiezen we de afvaardiging voor de regioconferentie in april en is er een politieke beschouwing.

Naar aanleiding van de activiteiten van bestuur en gemeenteraadsfractie ontstonden er diverse stevige discussies waar bij leden niet schroomden om met name van de fractie tekst en uitleg te vragen. Het doet goed om te zien dat het werk van de factie zo intensief en kritisch gevolgd wordt.

Terugblik op de verkiezingen voor Provinciale Staten laat zien dat we als afdeling heel veel werk hebben verzet. Onze locale kandidaat, Ben Rewinkel, heeft op één na (inclusief lijstrekkers) de meeste voorkeurstemmen gekregen. In Landgraaf zijn we met 15.4% van de stemmen de 2e partij gebleven. Een compliment aan iedereen die zich heeft ingezet om dit resultaat te bereiken.

bloemenVan alle bestuursleden stelde alleen Ingrid Wanders zich niet meer verkiesbaar. Na 7 jaar bestuurslidmaatschap stopt ze ermee. Wel blijft Ingrid beschikbaar voor “klusjes” . Ingrid heeft telkens bijzonder punctueel secretariele zaken op zich genomen, corrigeerde teksten en deed daarnaast ook andere klusjes. Ingrid, bedankt.

Ben Rewinkel werd als voorzitter herkozen. Van de vorige bestuursleden zijn Marc van Caldenberg, José Ernste, Jo Thielen en Ruud Wiertz herkozen. Daarnaast werden ook Irma Koopman en Rinus Fransen door de leden als bestuurslid gekozen.

Marc leidde als afsluiting het thema : “Wie gaat de prijs van de crises betalen? Wat Rutte wil”. Een prima discussie over het landelijk en Europees beleid en wat dat voor ons als burger betekend.

Na de vergadering kwam vanuit een de buurtbewoner van de wijk Achter de Haesen nog zoveel zoveel ter sprake dat we hierover een bijeenkomst gepland hebben

U bent hier