h

Verdwenen parkeerplaatsen voor gehandicapten in Schaesberg

7 januari 2011

Verdwenen parkeerplaatsen voor gehandicapten in Schaesberg

Het centrum van Schaesberg heeft voor een groot deel een facelift gekregen. Aan veel zaken is gedacht, maar kennelijk niet aan de mensen die een handicap hebben. Algemene gehandicaptenparkeerplaatsen vindt u bij drukbezochte plaatsen, zoals het winkelcentrum. Maar niet in Schaesberg. Bijzonder vreemd dat dit “vergeten” is. Reden voor de SP om aan het college een aantal vragen te stellen. Het kan toch niet zo zijn dat voorzieningen voor gehandicapten niet standaard in nieuwe projecten worden meegenomen.

Ondze brief aan het college:

Aan het College van Burgemeester en Wethouders en
Van de gemeente Landgraaf,
Raadhuisplein 1,
6371 LA Landgraaf

Landgraaf, 07 januari 2011
Betreft: vragen art. 41, parkeervoorziening gehandicapten in Schaesberg

Geacht College

Het centrum van Schaesberg heeft een geweldige facelift gekregen. Inrichting, uitstraling, aan alles lijkt gedacht. Maar niet helemaal. De voorzieningen voor gehandicapten om te parkeren zijn verdwenen. Geen gehandicaptenparkeerplaats meer bij het postkantoor, het marktplein, het parkeerterrein bij Kreutz, niet bij de Aldi of het Kruidvat. Zelfs in de nieuw aangelegde parkeergarage, waar de gemeente Landgraaf een aantal plekken van heeft gekocht, ook daar geen enkele parkeerplek gereserveerd voor mensen met een beperking. Hoe is dat mogelijk?

Graag zouden we van het college vernemen hoe het mogelijk is dat deze voor gehandicapten zeer belangrijke voorziening nergens is aangelegd. Maar wel overal weggehaald. Is het gewoon “vergeten” om deze parkeerplaatsen in het bestek in te tekenen of spelen er andere overwegingen?

Uitgaande van het idee dat dit nooit de bedoeling kan zijn geweest vragen wij u op de korst mogelijke termijn, zonder veel vergaderingen en discussies, het centrum van Schaesberg opnieuw van parkeerplaatsen voor mindervaliden te voorzien.

Bij voorbaat dank voor uw beantwoording en actie in dezen

SP Fractie

Ben Rewinkel
Marc van Caldenberg

U bent hier