h

Buurten-in-de-buurt

4 december 2010

Buurten-in-de-buurt

Temperatuur licht onder het vriespunt, met een stevige wind maakte dat de gevoelstemperatuur op “bijzonder onaangenaam” stond. Toch zijn we vanmiddag met negen SP-ers een gedeelte van Lauradorp ingegaan om huis aan huis de ZO-krant te bezorgen en de mensen te bevragen over wat hun beroert in hun buurt. Zoals iedere keer weer belangrijke informatie. Deze keer gingen twee gasten met ons mee. Het waren regiovertegenwoordigster Zuid-Limburg Irma Koopman en Wiel Senden (60 jaar geleden opgegroeid in Lauradorp), regiovertegenwoordiger en lid Provinciale Staten in Zuid-Holland, bestuurder SP Rotterdam, Hoofdbestuur etc.

Belangrijke conclusie is dat veel mensen in het gebied tussen de Maastrichterlaan en Karel Doormanstraat zeer tevreden zijn over hun woonomgeving. Zij wonen er graag en er is weinig overlast van criminaliteit. Waar wel nogal wat over viel op te merken was op 1 de hondenpoep (en te weinig hondenpoepbakken), 2 te hard rijden, 3 te weinig strooien bij gladheid.
Verder waren er opmerkingen over te hard rijden, weinig effectieve verkeersdrempels, de voorrangssituaties, stank en overlast van een friture, slechte staat trottoirs en de leegstand van het ORA met overlast van dealen op die plek. Eén mevrouw vond dat de gemeente te preuts is en dat er een coffeeshop en een bordeel zou moeten komen.

Na afloop hadden we een gezellige nazit met koffie, en voor de liefhebber iets sterkers. Het was een gezellige en nuttige middag.

U bent hier