h

Beleidsplan ISD-BOL - asociaal vindt SP

6 december 2010

Beleidsplan ISD-BOL - asociaal vindt SP


Bovenstaande kop stond in het Limburgs Dagblad van 2 december. Alleen de SP keurde het nieuwe beleidsplan voor de sociale dienst af en noemde het zelfs asociaal. Een kort overzicht van de verslechteringen.

De definitie maatschappelijke participatie wordt minder breed, minder mensen krijgen ondersteuning . Uitkering voor chronisch zieken gaat van 125 naar 100 euro en de criteria worden aangescherpt. Bij de minimaregelingen is het 115% van de bijstandsnorm, wordt teruggebracht naar 110%. Een langdurigheidstoeslag krijgen mensen die langer dan 3 jaar in de bijstand zitten, dit wordt nu 5 jaar. Daarbij wordt ook nog eens het bedrag voor de helft gekort.

Als klap op de vuurpijl wordt het aantal mensen dat gebruik kan maken van de bijzondere bijstand teruggebracht door de daagkrachtgrens van 115% te verlagen naar 110% en ook wordt daarbij nog eens een drempel ingevoerd van 50 euro. Als SP hebben we er vier jaar geleden voor gezorgd dat mensen geen drempel meer hadden bij een aanvraag voor bijzondere bijstand.
Voor ons is het duidelijk; dit is zijn zeer asociale keuzes van GBBL, PvdA en VVD.

U bent hier