h

De 180 graden draai van de PvdA

16 november 2010

De 180 graden draai van de PvdA

tekening KIA

Zowel een Amendement als een motie over het Kennis en Informatiecentrum (KIA) haalden het niet tijdens de begrotingsbesprekingen 2011. De gehele oppositie bestaande uit GroenLinks, het CDA, de fracties Teheux en Huth, TON én SP vinden dat dit niet het onderwerp is om door te schuiven naar de verre toekomst.

“Stimuleringsmaatregelen houden de economie op gang. De bouwwereld schreeuwt om opdrachten. Onder deze omstandigheden kan de gemeente wel tot 25% voordeel halen door opdrachten juist nu in de markt te zetten. Wij willen daarom dat bouwprojecten zoals …….. het KIA ……. zo snel mogelijk in uitvoering worden genomen. Ook met deze projecten investeren wij weer in mensen”.

Dit is een alinea uit het verkiezingsprogramma van de PvdA. Maar dat was voor de verkiezingen. Nu ruim een half jaar na de verkiezingen stemt de hele PvdA tegen. Wie het begrijpt mag het zeggen.

Als de PvdA haar rug recht had gehouden dan was er een meerderheid geweest voor dit plan voor de bouw van een KIA geweest. Dan hadden we binnenkort een goed onderkomen gehad voor de bibliotheek, het servicegilde, het seniorenweb én de vrijwilligerscentrale. Nu is het in tijd doorgeschoven en Joost mag het weten wanneer het er gaat komen.

De draai van 180 graden van de PvdA en haar wethouder is nog moeilijker te begrijpen als je bedenkt dat het KIA een speerpunt van wethouder Leunissen was voor de verkiezingen van maart 2010, tijdens het vorig college.

U bent hier