h

afscheid Burgemeester Janssen

3 oktober 2010

afscheid Burgemeester Janssen

foto Wim Smeets
Tijdens de buitengewone raadsvergadering van verleden week donderdag werd officieel afscheid genomen van burgemeester Bert Janssen. Van de gemeente Landgraaf kreeg hij de ere-penning. Van de SP fractie kreeg hij uit Handen van fractievoorzitter Ben Rewinkel een geheim cadeau. Het geheim was in dit geval het boek “het geheim van Oss” geschreven door Kees Slager.

Het is een boeiend en gevarieerd portret van een politiek bevlogen generatie, en tegelijkertijd de geschiedenis van een stad en een groep, die de bakermat en leerschool vormden van de tegenwoordige politieke leider van de SP. In een tijd waarin menige partij haar laatste ideologische veren heeft verloren, vertelt Het geheim van Oss hoe het nog steeds mogelijk is om zelfs in een katholiek bolwerk zonder enige linkse traditie het vertrouwen van de bevolking te verwerven en daarmee een grote aanhang voor het socialisme.

Leuk in dit verband zijn de beschrijvingen hoe de kersverse SP fractie in de gemeenteraad Oss moest opboksen tegen een PvdA burgemeester.

foto met dank aan fotograaf Wim Smeets

U bent hier