h

De Buitenring in commissievergadering Provinciale Staten

24 september 2010

De Buitenring in commissievergadering Provinciale Staten

inspreker Gerard IJkema Vanmiddag hebben we mogen ‘genieten’ van een commissievergadering in Provinciale Staten over De Buitenring. De vergadering begon om 14.00ur. Toen we om 18.50 vertrokken was alleen dit agendapunt behandeld. Er tekent zich een meerderheid af van CDA VVD en PvdA (op één lid na) die voor de huidige plannen van De Buitenring zijn.
Veel zinnige dingen gehoord maar ook een hoop onzin. Ik heb niet alles kunnen noteren maar een paar zijn het vermelden waard.

Plotseling duiken overal berichten op van mensen die voor een buitenring zijn. Inspreker Janssen uit Brunssum noemde dit het papegaaienleger van Driessen.

Van de woordvoerder van het CDA kregen we te horen dat een vierbaansweg nodig is omdat in een vergrijzende Parkstad veel ouderen op de weg zijn en dat schiet niet op als je niet kunt inhalen.

De Partij voor de Dieren heeft 3600 zienswijzen (bezwaarschriften) geteld, gedeputeerde Driessen kwam eerst op 1750 maar nu bij hertelling op 1200 zienswijzen. Niemand die op deze verschillen ingaat.

Mensen die een zienswijze hebben ingediend krijgen kennelijk geen antwoord maar moeten het antwoord op internet zien te vinden.

De beschuldiging van omkoperij door gedeputeerde Driessen, zie krant van vandaag, werd door Edwin Bus aangehaald maar niet weersproken.

Driessen wist zeker dat Ubach-Palenberg een een nieuwe weg wil langs die gemeente met in Abdissenbos aansluiting op De Buitenring.

De een noemt bij de kosten voor de Buitenring een bedrag van 260 miljoen, maar ik heb ook bedragen van 300 en 315 miljoen gehoord. Bedragen die nogal uiteen liepen maar niemand die over deze verschillen in discussie ging.

Al met al waren en een 50 belangstellenden op de publieke tribune.

8 oktober vervolg in de vergadering van Provinciale Staten.

U bent hier