h

afscheidsreceptie Jeanny Berg

9 mei 2010

afscheidsreceptie Jeanny Berg

SP Landgraaf Afscheidsreceptie Jeanny Berg
Op 7 mei heeft Jeanny Berg officieel afscheid genomen van de raadsfractie en het afdelingsbestuur. Vanwege lichamelijke klachten is zij gestopt met haar actieve loopbaan in bestuur en politiek.
Jeanny is in 1972 lid geworden van de SP. In het begin dacht men in de SP dat de revolutie nog maar een kwestie van weken, misschien maanden was. De SP ging voor menselijke waardigheid, gelijkwaardigheid en solidariteit. Die revolutie is er niet van gekomen. De idealen zijn gebleven

Jeanny behoorde vanaf de eerste dag tot de mensen die vonden dat er eerlijker gedeeld moest worden. Maar ook dat vrijheid van de een mag nooit ten koste van de ander mag gaan of zoals Jan Marijnessen het deze week in Vlissingen zei: Als je de wolven teveel vrijheid geeft, dan zijn alle lammeren dood.

Jeanny heeft voor de SP Landgraaf veel betekend. Binnen het bestuur, de raadsfractie, maar ook bij acties, hulpdienst en alle andere zaken die een afdeling draaiende houden. Zij heeft voor een belangrijk deel meegeschreven aan de geschiedenis van onze afdeling.

Jeanny bedankt, het ga je goed.

U bent hier