h

Regioconferentie

4 april 2010

Regioconferentie

Zaterdag togen vertegenwoordigers van alle afdelingen uit Limburg naar de Oranjerie in Roermond om het concept verkiezingsprogramma voor de Tweede Kamerverkiezingen en de concept kandidatenlijst te bespreken. Daarnaast werden ook nog de kandidatencommissie en programmacommissie voor de Statenverkiezingen in maart 2011 benoemd.
Halverwege de bijeenkomst bracht Emile Roemer, hij was toch in de buurt, een verrassingsbezoek.

De Tweede Kamerleden Jan de Wit en Krista van Velsen luisterden in twee termijnen naar de wijzigingsvoorstellen van de Limburgse afdelingen en gaven daar hun zienswijze op.
Vanuit Landgraaf was er tijdens de algemene ledenvergadering één voorstel tot wijziging van het verkiezingsprogramma voor de verkiezingen op 9 juni ingebracht. Het betreft het instellen van regels voor mensen en buro’s die geld verdienen aan het beheer van inkomens en bezittingen van anderen. Na ene verdere toelichting in de tweede termijn gaf Jan de Wit aan dit punt in te brengen in de programmacommissie.

Emile Roemer was op bezoek bij de regioconferentie in Eindhoven. Omdat hij toch in de buurt was kwam hij in het middaggedeelte naar Roermond. Het is ons duidelijk. Hij groeit in recordtempo van Tweede Kamerlid via fractievoorzitter naar lijsttrekker. Hij komt binnen, is aanwezig, maar is ook na afloop nog erbij om met mensen individueel te spreken of gewoon te keuvelen.

Emile Roemer legde in zijn toespraak uit
D’66 wil de rekening leggen bij de chronisch zieken.
Groen Links wil geen AOW voor huisvrouwen.
CDA wil nog meer bezuinigingen op de zorg doorvoeren. Naar Amerikaans systeem. Dat terwijl Obama zoveel lof krijgt voor zijn hervormingen van het zorgstelsel zoals we dat kennen in Nederland.
PvdA zet iedere keer geen marktwerking in het verkiezingsprogramma, maar levert met de rechtse coalitiepartijen dit weer graag en snel in.

SP wil de rekening van de crisis leggen bij de veroorzakers ervan. Daarnaast kijken naar de mogelijkheden van een bijdrage door de meest draagkrachtigen in onze samenleving. De sterkste schouders kunnen immers de zwaarste lasten dragen.

U bent hier